Viidensadan euron palkintopotti vasta 14-vuotiaalle Jasper Heinolle

Hunaja Openista muodostui huippupelaajien trilleri

40-vuotiaiden sarjan Euroopan mestari Ville Piippo kilpaili myös Kylmäkoskella.

40-vuotiaiden sarjan Euroopan mestari Ville Piippo kilpaili myös Kylmäkoskella.

Hunaja Open -frisbeegolfkilpailu houkutteli Kylmäkoskelle kovatasoisia heittäjiä, etunenässä viime vuoden Suomen mestarin Pasi Koivun.

Viikkoa aiemmin Genevessä frisbeegolfin Euroopan mestaruus -kilpailuissa omassa sarjassaan neljänneksi sijoittunut Koivu oli lauantaina iloisella tuulella ennen kilpailun alkua.

– Genevessä kärsin vähän flunssasta, mutta nyt se on selätetty. Kelikin on todella hieno. Toivon tiukkaa kisaa, mutta voi olla että tulee aika isojakin eroja.

Palkintopotti karkasi Koivulta

Toive tiukasta kilpailusta toteutui, sillä kilpailusta muodostui kärjen osalta varsinainen jännitysnäytelmä, joka ratkesi vasta viimeisellä väylällä. Koivu heitti kilpailun ensimmäisenä päivänä uuden rataennätyksen -14, mutta vasta 14-vuotias Jasper Heino kiri sunnuntain aikana ohi ja nappasi 500 euron palkintopotin. Voitto irtosi tuloksella 22 alle ihannetuloksen. Koivu tarvitsi yhden heiton Heinoa enemmän, ja kolmanneksi sijoittunut Lassi Hakulinen jäi kolme heittoa kärjestä.

– Eihän tässä kovin tyytyväinen voi olla. Ihan hyvä kakkossijakin tietenkin on, mutta en omaan suoritukseen ole mitenkään tyytyväinen. Hyvin järjestetty kisa kuitenkin oli, ja yleisöäkin oli jonkin verran, Koivu kuvaili kilpailun jälkeen.

Kylmäkosken Veikkojen frisbeegolfjaoston puheenjohtaja Harri Pourun mukaan järjestelyihin ja etenkin markkinointiin kiinnitettiinkin huomiota. Hunaja Openin Twitter- ja Facebook-sivuilla esimerkiksi päivitettiin aktiivisesti, miten järjestelyt ja kilpailut etenivät.

– Olemme olleet sosiaalisessa mediassa aktiivisia. Myös mainontaan on panostettu, ja yhteistyökumppanien avulla on saatu extrapalkintoja, kuten kiekkoja, Pouru kertoo.

Euroopan mestari kilpaili kisaväsymyksestä huolimatta

Niin ikään EM-kilpailuissa menestynyt Ville Piippo kilpaili myös Kylmäkoskella. Piippo nappasi Genevessä 40-vuotiaiden sarjan Euroopan mestaruuden.

– Ihan hyvällä fiiliksellä tässä tultiin kisailemaan. Kisaväsymystä vain alkaa olla, kun kesän aikana joka viikonloppu on ollut jokin kilpailu, Piippo pohti lauantaina ennen kilpailun alkua.

Euroopan mestari ei ollut Genevestä saapumisen jälkeen omien sanojensa mukaan ehtinyt heittämään käytännössä yhtään.

– En tunne mitään paineita täällä, ihan rennosti vaan mennään. Pyrin vain nauttimaan heitoista. Totta kai silti lähden voittamaan.

Hunaja Openissa Euroopan mestaruus ei painanut mittarissa, kun Piippo joutui taipumaan omassa sarjssaan toiseksi Marko Hämäläisen jälkeen.

Ammattilaisilta kehut radalle

Pasi Koivu ei kauaa totutteluaikaa radalle tarvinnut. Koivu ei ennen viikonloppua ollut heittänyt Kylmäkoskella, mutta jo perjantain epävirallisemmassa

Ville Piippo nautti Kylmäkoskella heittämisestä.

Ville Piippo nautti Kylmäkoskella heittämisestä.

parikisassa yhdessä Kristian Kososen kanssa tullut tulos 23 alle ihannetuloksen takasi reilun voiton.

– Aika selkeät väylät. Kotona Heinolassa on itse asiassa aika samanlainen rata, Koivu kuvaili.

Ville Piippo ei ollut aiemmin kilpaillut Kylmäkoskella, mutta rata ei silti ollut aivan vieras.

– Treenikierroksen olen muutama viikko sitten vetänyt. Tykkäsin radasta paljon! Lisäksi se on hienon näköinen. Uusia ratoja on myös aina kiva heittää, Piippo kehui.

– Ihan hyvä rata, paitsi että välillä ei saanut putattua sisään, vaikka olikin sillä etäisyydellä Koivu harmitteli.

Sami Koljonen

Pasi Koivun mukaan hänellä oli lopussa paljon huonoa onnea.

Pasi Koivun mukaan hänellä oli lopussa paljon huonoa onnea.

Hunaja Openiin osallistui viikonlopun aikana toistasataa kilpailijaa.

Hunaja Openiin osallistui viikonlopun aikana toistasataa kilpailijaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?