Akaan nuorisotiloilla järjestetään Seiskailtoja

Akaan kaupungin nuorisotilat ovat kesän jälkeen aloittamassa toimintaansa. Nuorten toimintakeskus Myllytiellä Toijalassa on jo avannut ovensa.

Pingispöydän ääressä viihtyneet Miro Kemppainen (vas.), Jasper Niskala ja Miika Torra osallistuivat maanantaina Nuorten toimintakeskuksessa  seitsemäsluokkalaisten iltaan.

Pingispöydän ääressä viihtyneet Miro Kemppainen (vas.), Jasper Niskala ja Miika Torra osallistuivat maanantaina Nuorten toimintakeskuksessa seitsemäsluokkalaisten iltaan.

Toijalan tila on avoinna maanantaista keskiviikkoon, ei kuitenkaan tänään 27. elokuuta eikä keskiviikkona 3. syyskuuta.

Toimintakeskuksessa on maanantaisin kello 15–16.30 Pikkunuokkua, joka on tarkoitettu 5.- ja 6.-luokkalaisille. Maanantai-illat kello 16.30–20 on toimintakeskus pyhitetty seiskoille, jolloin nämä saavat rauhassa tutustua tilaan. Tiistaisin kello 15–16.30 on Kässäklubia 7.-luokkalaisista alle 18-vuotiaisiin. Tiistai-iltaisin tila on auki kaikille kello 15–20. Samoin keskiviikkoisin kello 16.30–20 on avointa tilatoimintaa kaikille kävijöille.

Wiiala-talossa sijaitsevassa Viialan nuorisokeskuksessa vietetään tulevana perjantaina 29. elokuuta Seiskaperjantaita kello 15–19.  Varsinainen viikko-ohjelma alkaa ensi viikolla, ja tila on auki tiistaista torstaihin. Toiminta noudattelee Toijalan ohjelmaa. Tiistaisin Viialassa on Pikkunuokkua 5.–6.-luokkalaisille kello 15–16.30 ja tiistai-iltaisin kello 16.30–20 avointa toimintaa. Keskiviikkoisin kello 15–20 on vakiovuoro seiskoille. Torstaisin kello 15–16.30 on kokkikerhoa yläkouluikäisistä alle 18-vuotiaisiin. Torstai-illat kello 16.30–20 on avointa toimintaa.

Myös Kylmäkosken nuorisotilasta vetovastuun ottaa nyt kaupunki Kylmäkosken MLL:n jälkeen. Haavistontiellä Olkkarin alakerrassa sijaitseva Kylmäkosken nuorisotila avaa ovensa ensi viikolla. Toiminta alkaa 4.–6.-luokkalaisten illalla torstaina 4. syyskuuta. Perjantaina 5. syyskuuta Kylmäkoskella vietetään Seiskailtaa kello 17–20. Ilta on nimensä mukaisesti varattu seitsemäsluokkalaisille. Muina perjantaina Kylmäkosken nuorisotila on avoinna nuorille yläkouluikäisistä alle 18-vuotiaisiin. Kylmäkoskella pienten ja isojen illat alkavat kello 17 ja päättyvät kello 20. Lisäksi Kylmäkosken 4H järjestää toimintaa 1.–6.-luokkalaisille keskiviikkoisin kello 17.30–19.30.

Kylmäkosken nuorteniltojen järjestämisessä kaupunki tekee yhteistyötä Kylmäkosken 4H-yhdistyksen kanssa ostamalla yhdistykseltä toisen ohjaajan työpanoksen.

Akaan kaupungilta Kylmäkosken nuortenilloissa on mukana nuoriso-ohjaaja Sari Laaki, joka työskentelee myös Nuorten toimintakeskuksessa Toijalassa.

Akaan sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan Kylmäkosken 4H-yhdistys on luonteva yhteistyökumppani nuorisotilalle, koska yhdistys on hoitanut tehtävää ennenkin.

– Heillä on tatsi ja tuntuma ja tutut ihmiset nuorille.

Akaan kaupunki vuokraa Olkkarin alakerran vuoden 2016 loppuun. Nuorisotilan vuokraaminen ja ohjaajapalvelun osto 4H:lta maksaa kaupungille noin 7000 euroa vuodessa. Oksan mukaan nuorisotilan vuokra-aika on määräaikainen, koska tila-asiaa tullaan pohtimaan uudelleen, kun muiden kaupungin omistamien kiinteistöjen tilanne selviää. Esillä on ollut nuorisotilan siirtäminen terveysasemalle, kun sen toiminta valtuuston säästöpäätöksen mukaan vuonna 2017 loppuu. Nuorisotilasta tehtiin keväällä myös valtuustoaloite, jossa nuorisotilaa sekä lehtien luku- ja lainauspistettä esitettiin kirjastorakennukseen.

Pingispöydän ääressä viihtyneet Miro Kemppainen (vas.), Jasper Niskala ja Miika Torra osallistuivat maanantaina Nuorten toimintakeskuksessa  seitsemäsluokkalaisten iltaan.

Pingispöydän ääressä viihtyneet Miro Kemppainen (vas.), Jasper Niskala ja Miika Torra osallistuivat maanantaina Nuorten toimintakeskuksessa seitsemäsluokkalaisten iltaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?