Upseereiden Sotilastaitokilpailussa runsas osanotto

Kilpailun lähettäjinä toimivat Markku Lapinleimu (oik.) ja Jaakko Sirola.
Kilpailun lähettäjinä toimivat Markku Lapinleimu (oik.) ja Jaakko Sirola.

Toijalan seudun reserviupseerikerhon järjestämällä Sotilastaitokilpailulla on vahva perinne. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma toteutettiin jo seitsemännen kerran, ja siitä on muodostunut yksi kerhon suosituimmista tapahtumista. Kilpailu käytiin tiistaina 19.8.

Jäsenistö laajasti liikkeelle

Kilpailun tavoitteena on haastaa mahdollisimman laajalti yhdistyksen jäsenistö kertaamaan sotilasjohtajan ja sotilaan perustaitoja.

Kilpailu järjestetään kutsukilpailuna. Tapahtumaan kutsutaan mahdollisimman laajasti yhdistyksen jäsenkuntaa. Kerholaisten lisäksi osallistujina oli sidosryhmiä kuten kunnan johtoa, veljesjärjestön edustajia sekä Etelä-Hämeen reserviupseeripiirin joukkue.

Kolmihenkisen partion vetäjän autolla siirryttiin rastilta toiselle, joissa suoritettiin tehtävät ja jatkettiin matkaa. Matkan aikana vastattiin teoriatietoja mittaaviin kysymyksiin, joiden aiheet vaihtelivat historia-  ja sotilastietämyksestä päivänpolttaviin tapahtumiin.

Kilpailunjohtajana toimi tänä vuonna Juha Hämekoski. Kilpailu aloitettiin Toijalan urheilukentältä ja se päättyi Parolannummelle varuskunnan upseerikerholle, jossa saunottiin, syötiin ja jaettiin palkinnot.

Rasteilla ammuntaa ja suunnistusta

Rastitehtävät sisälsivät ammuntaa ilmapistoolilla ja -kiväärillä, savikiekkoammuntaa haulikolla, älykkyystehtävän vesiämpäreillä, Museo Militarian näyttelyyn perustuvan tietokilpailun sekä kaupunkisuunnistuksen Hämeen linnan ympäristössä.

Savikiekkorastin ohjeidenjako käynnissä. Rastinvetäjä Timo Seppälä. Rastilla nuoria upseereita Ilari Rantala ja Jussi Turunen sekä partionjohtaja Yrjänä Eskola.
Savikiekkorastin ohjeidenjako käynnissä. Rastinvetäjä Timo Seppälä. Rastilla nuoria upseereita Ilari Rantala ja Jussi Turunen sekä partionjohtaja Yrjänä Eskola.

Järjestäjät olivat pisteyttäneet tehtävät huolella, jotta riittävää hajontaa pääsi syntymään. Partioiden järjestys saatiin selville ilman reklamaatioita. Tulosten selvittyä spekulaatiot olivat perinteisesti mittavat tyytyväisten osallistujien kesken.

Tänä vuonna kilpailun kärjessä oli nuoruutta ja senioriteettia. Voittajapartiossa olivat Villet Hölttä ja Ruola sekä Riku Immonen. Vahvan vastuksen he saivat partiosta Sami Rantala, Petri Airaksinen ja Seppo Airaksinen. Piste-eroksi muodostui vain 3,5 pistettä.

Kolmanneksi sijoittui partio Yrjänä Eskola, Ilari Rantala ja Jussi Turunen. Kaikkiaan kilpailuun osallistui 19 partiota. Kilpailijoita ja kilpailuorganisaation jäseniä oli yhteensä noin 70. Kilpailutulokset ovat nähtävillä osoitteessa www.rul.fi/toijala.

Jukka Turunen