Nuorisokahvila Manala avattiin taas

Ulkoilmaelokuva houkutteli torille monenikäistä väkeä

Petja Kopperoinen ja Arttu Järvinen kuvailivat paikalla olleita ihmisiä iloisiksi ja tunnelmaa läheiseksi.

Petja Kopperoinen ja Arttu Järvinen kuvailivat paikalla olleita ihmisiä iloisiksi ja tunnelmaa läheiseksi.

Toijalan torille kokoontui lauantai-iltana useampikymmenpäinen joukko seuraamaan tänä vuonna elokuvateattereihin tullutta The Amazing Spider-Man 2 -elokuvaa, joka heijastettiin rekkalavalle viritetylle valkokankaalle.

– Olen nähnyt elokuvan jo aiemmin, mutta pitää nähdä toisenkin kerran, kun tykkäsin siitä, 14-vuotias Juho Lajusuo pohti ennen elokuvan alkua.

Drive-in-elokuvan esittäminen torilla oli kirsikka kakun päällä nuorisokahvilatoiminnan kauden avajaisissa. Akaan Vanhempienverkoston ja Akaan seurakunnan erityisnuorisotyön järjestämässä tapahtumassa oli tarjolla monenlaista puuhaa eri ikäisille, kuten sirkustelua ja laserammuntaa. Monelle elokuva oli silti pääsyy saapua paikalle.

Tunnelma oli elokuvan aikana hyväntuulinen ja rento.

Tunnelma oli elokuvan aikana hyväntuulinen ja rento.

– Ulkoilmaleffa toi paikalle. Näin julisteen tien varressa ja ajattelin, että kerrankin Toijalassa tapahtuu jotain, Aliisa Aaltonen naurahtaa.

Paikalle tuotiin tuoleja ja penkkejä, mutta elokuvaa oli myös mahdollista katsella omasta autosta. Suuri kuva ja elokuvan äänet houkuttelivat elokuvaa seuraamaan torin laidalle myös ohikulkijoita. Paikalla oli monenikäistä väkeä lapsesta varttuneempaan. Elokuvan aikana paikalle laskeutui pimeys kuin elokuvateatterissa, ja ulkona elokuvaa seuranneet kiskoivat vilttiä ja lämmintä vaatetta ylle, kun alkoi ilma viiletä.

Viime vuoden pettymys pyyhittiin mielestä

Tämän vuoden tapahtuma pyyhki viime vuoden EloJamien ja Manala-rockin jättämät pettymykset mielestä. Tapahtumista jäi järjestäjille maksettavaa yli 9 500 euroa. Tämänvuotiseen nuorisokahvilatoiminnan avajaistapahtumaan järjestävät tahot olivat hyvin tyytyväisiä.

– Kiva ja onnistunut tapahtuma! Paikalla oli päivän aikana paljon eri-ikäistä porukkaa ja jopa kokonaisia perheitä. Etenkin sirkustelusta tykättiin paljon, Akaan Vanhempienverkoston puheenjohtaja Sari Laaki iloitsi.

Matias Meskasen  (toinen vas.) ja Aliisa Aaltosen mielestä on hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään.

Matias Meskasen (toinen vas.) ja Aliisa Aaltosen mielestä on hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään.

Myös lähes koko tapahtuman ajan paikalla olleet Aliisa Aaltonen ja Matias Meskanen kehuivat järjestelyjä.

– Kiva tapahtuma. Hienoa, että järjestetään tällaisia tapahtumia. Varmasti mukavaa vaihtelua nuoremmille. Ja vaikka ollaankin vähän vanhempia, niin kivaa on ollut, 22-vuotiaat akaalaiset pohtivat.

Etenkin tapahtuman tunnelma sai kehuja monelta suunnalta. Tunnelmaa kuvailtiin erittäin lämpimäksi, iloiseksi ja rennoksi.

– Jotenkin melko sydämellinen ja läheinen tunnelma täällä on ollut, nuorisovaltuuston kojussa edustanut Petja Kopperoinen kuvaili, ja tapahtuman juontanut Arttu Järvinen jatkoi:

– Ihmiset juttelivat paljon. Niin ja paljon hymyjä näkyi päivän aikana.

– Muuten on ollut mukavaa, mutta sade vähän masensi. Manalassa ramppasi silloin paljon porukkaa, Juho Lajusuo kuvailee.

Toimintaan toivotaan enemmän ihmisiä

Alkava nuorisokahvilakausi ei eroa edellisistä kuin siinä, että Viialan piste ei ole auki väen vähyyden vuoksi. Akaan Vanhempienverkoston puheenjohtaja Sari Laaki kertookin, että yksi heidän avajaistapahtuman tavoitteistaan oli saada rekrytoitua uusia vapaaehtoisia kahviloihin.

36Nuorisokahvilan avaus3– Tavoitteena oli tehdä nuorisokahvilatoimintaa tunnetummaksi myös aikuisille. Aika moni sanoikin, että voisi olla kiinnostunut lähtemään vapaaehtoiseksi aikuiseksi kahvilatoimintaan, Laaki kertoo.

Laakin mukaan Akaan Vanhenpienverkoston ja Akaan seurakunnan erityisnuorisotyön toiveena on, että yhä useampi nuori löytäisi nuorisokahvilaan.

– Totta kai toivomme vilkasta kautta ja isoa kävijämäärää. Toivotaan myös, että nuoret kunnioittavat sitä, että tällaisia järjestetään, Laaki pohtii.

Arttu Järviselle Manala on tuttu paikka jo ennestään.

– Jonkin verran olen käynyt kaveriporukassa. Varmaankin käyn myös jatkossa, Järvinen miettii.

Myös Juho Lajusuota nähdään tulevaisuudessakin lauantaisin Manalassa.

– Aiemminkin olen käynyt, vaikkeivät omat kaverit siellä olekaan käyneet. Mutta itse varmasti käyn jatkossakin.

Manala on avoinna lauantaisin kello 18–22, ja kahvilan pääasiallinen kohderyhmä on yläkouluikäiset, mutta varsinaisia ikärajoja ei ole.

Sami Koljonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?