”Nuorisotila voisi olla yksi vaihtoehto?”

MLL etsii uutta tilaa Viialassa

MLL:n Viialan yhdistys ilmoittaa perhekahvilatoimintansa olevan tauolla tilanpuutteen vuoksi. Yhdistys etsii uusia tiloja, joissa se voisi jatkaa suosittua vauvoille, taaperoille ja pienten lasten vanhemmille tarkoitettua kahvilatoimintaansa.

– Meillä oli jo yhdet tilat, edulliset tilat katsastettuna nahkatehtaalta, mutta ne eivät vapautuneetkaan, MLL:n Viialan-yhdistyksen puheenjohtaja Anu Säynäjäkangas selvittää.

Tähän asti perhekahvilatoimintaa on järjestetty vuokratiloissa Viialan Sampolassa, jossa kävijöitä on ollut kerrallaan paristakymmenestä neljäänkymmeneen.

Puheenjohtaja Säynäjäkankaan mukaan Sampolan tiloissa oli omat haasteensa, vaikka se puolsi paikkaansa hyvän sijainnin ja esteettömyytensä vuoksi.  Akaan Vasemmistoliiton omistamalla ja vuokraamalla Sampolalla on kuitenkin paljon erilaisia käyttäjiä ja vuokraajia, ja rinnakkaiselosta tuli toisinaan puheenjohtajan mukaan sanomista puolin ja toisin.

– Perhekahvilatoiminnan pyörittämiseen tarvitaan paljon tavaraa ja muun muassa oma jääkaappi. Sampolassa säilytystilaa oli niukasti, joten tavaramme olivat siellä ehkä joidenkin tiellä. Lisäksi sali oli lattialla oleville vauvoille ehkä hieman kylmä, eikä sellainen tila, jossa kävellään kengät jalassa ole konttaaville lapsille ehkä se ihanteellisin.

Vähävaraisen yhdistyksen uusien tilojen etsimistä vauhditti myös Sampolan vuokrankorotus, mutta eniten puntarissa painoi toive omien, vakituisempien tilojen löytymisestä.

– Jos saisimme jonkun tilan vähän vakituisempaan käyttöön, niin voisimme kehittää muunlaistakin toimintaa.

Avukseen MLL:n Viialan-yhdistys on saanut perhekeskustoiminnan koordinaattorin Mia Kerokosken MLL:n Hämeen piiristä. Kerokoski on luvannut olla yhteydessä Akaan kaupunkiin mahdollisten tilojen löytämiseksi. Puheenjohtajallakin on yksi paikka katsottuna, vaikka sinne jyrkät portaat johtavatkin.

– Viialan hyväkuntoiset nuorisotilat voisivat olla yksi vaihtoehto, jos niille ei ole keskellä päivää mitään käyttöä, Anu Säynäjäkangas haaveilee.

Nuorisotilat päivät tyhjillään

Akaan nuorisosihteerin Jouko Pekkarisen mukaan asia on selvittämisen arvoinen, sillä Viialan nuorisokeskus on päiväsaikaan pääosin tyhjillään.

– Nuorisoneuvoja ja etsivä nuorisotyöntekijä ottavat tiloissa nuoria vastaan 1–2 päivänä viikossa, ja iltatoiminta alkaa aina kello 15 jälkeen. Lisäksi perhekeskuksen yksi työntekijä on ollut tiloissa evakossa ainakin viime keväänä.

Wiiala-talon toisessa kerroksessa sijaitseva nuorisokeskus remontoitiin sen jälkeen, kun Viialan kirjasto Vilkku valmistui. Sittemmin tilat ovat palvelleet muun muassa Keskustan koulun väistötiloina.

1,5 vuotta sitten Viialassa lapsen uhkaiästä luennoinut Mia Kerokoski MLL:n Hämeen piiristä on luvannut selvittää, löytyisikö Akaan kaupungilta tilat perhekahvilalle.

1,5 vuotta sitten Viialassa lapsen uhmaiästä luennoinut Mia Kerokoski MLL:n Hämeen piiristä on luvannut selvittää, löytyisikö Akaan kaupungilta tilat perhekahvilalle. Kuva: Vivikka Monto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?