Jaakko Sjöblom eroaa valtuustosta ikäänsä vedoten

Kokoomuslainen valtuutettu Jaakko Sjöblom, 64, anoi eroa luottamustehtävistään ikäänsä vedoten. Sjöblom on ensimmäisen kauden valtuutettu, joka varasijalta nousi valtuustoon Elina Anttilan aloittaessa Akaan perusturvajohtajaja viime vuoden elokuussa.

Valtuutettu Jaakko Sjöblom, 64, anoi eroa luottamustehtävistään ikäänsä vedoten. Sjöblom on ensimmäisen kauden valtuutettu, joka  nousi valtuustoon varasijalta  Elina Anttilan aloittaessa Akaan perusturvajohtajana viime vuoden elokuussa.

Akaan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää Jaakko Sjöblomille eron Akaan kaupungin luottamustehtävistä.  Jaakko Sjöblom, 64, anoi eroa ikäänsä vedoten.  Sjöblom on istunut valtuustossa kokoomuksen mandaatilla sekä ollut kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen sekä henkilöstöjaoston varajäsen. Lisäksi hän on toiminut yt-toimikunnassa Eero Lapinleimun varajäsenenä.

– Pätevänä syynä eroon esitän ikäni, joka ylittää laissa mainitun 60 vuotta. Olen ollut asiasta sähköpostipostivaihdossa kuntaliiton lakimiehen kanssa. Hänen näkemyksensä tukee oikeuttani anoa eroa ikäpykälän perusteella, Sjöblom kirjoittaa eroanomuksessaan.

Kuntalain 38 §:n 1 momentin mukaan luottamustoimesta on oikeus kieltäytyä, jos henkilö on täyttänyt 60 vuotta tai ollut samassa tai samaan toimielimeen kuuluvassa luottamustoimessa neljä lähinnä edellistä vuotta taikka ollut kunnallisessa luottamustoimessa yhteensä kahdeksan vuotta.

Sjöblomin paikalle valtuustoon on nousemassa varavaltuutettu Tuomo Närkki. Henkilöstöjaostoon ja yt-toimikuntaan Eero Lapinleimun henkilökohtaiseksi varajäseneksi kaupunginhallitus valitsi Mika Pajasmaan.

Jaakko Sjöblom oli kuntavaaleissa ehdolla kokoomuksen listalla sitoutumattomana ehdokkaana. Hän nousi varavaltuutetun paikalta valtuustoon vuosi sitten elokuussa, kun Elina Anttila jätti luottamustehtävänsä aloittaessaan virassaan Akaan ja Urjalan perusturvajohtajana.

Rytkönen olisi toivonut sitoutumista

Akaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jouko Rytkönen kertoo kuulleensa Sjöblomin eroaikeista ensi kertaa kevättalvella.

–  Hän puhui tuolloin henkilökohtaisista syistä, mutta yllätyksenä se mulle tuli, että hän halusi lopettaa. Olisin odottanut, että hän olisi sitoutunut tähän neljän vuoden kauteen, Rytkönen totesi.

Rytkönen ei pelkää valtuuston ikämiesten tai -naisten erobuumia ainakaan omasta ryhmästään.

– Meillä on kokenutta ja sitoutunutta ryhmää, Rytkönen totesi.

Valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen (sd) ei halua ottaa kantaa Sjöblomin päätökseen.

–       Jokainen meistä tekee omat ratkaisunsa, Kallioinen toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?