Akaan päivähoito siirtyy ensi vuonna sivistystoimeen

Venla (vas.), Amanda ja Serafina kokosivat kesäkuussa palapelejä Aseman ryhmiksessä.

Venla (vas.), Amanda ja Serafina kokosivat kesäkuussa palapelejä Aseman ryhmiksessä.

Akaan päivähoito siirtyy ensi vuonna perusturvatoimesta sivistystoimen alaisuuteen. Akaan valtuusto päätti asiasta elokuun 28. päivänä viime vuonna hyväksyessään talouden tasapainottamistyöryhmän raportin. Raportissa listattiin muutoksen tuovan organisaatiomuutoksia, yhteisiä tilaratkaisuja etenkin Toijalan taajaman alueella sekä toimintojen yhteensovittamista saman katon alle.

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari kertoo ottavansa organisaatiomuutoksen mukaan parhaillaan käynnistyvään budjettivalmisteluun. Viitasaaren mukaan päivähoidon siirtäminen pois perusturvan alaisuudesta tuntuu järkevältä linjalta etenkin sote-uudistuksen kannalta.

–  Päivähoito säilyy siten edelleen Akaan järjestämisvastuulla, vaikka muu sosiaali- ja terveydenhuolto siirtyy sote-alueille.

Viitasaaren mukaan muutoksessa ei ole ensisijaisena tavoitteena säästöjen hakeminen, vaikka kustannuksia tulisikin kaupunginjohtajan mukaan ottaa jokaisessa vaiheessa huomioon. Käytännössä muutos vaikuttaa Viitasaaren mukaan sivistysjohtaja toimenkuvaan ja palkkaan, päivähoidon organisaatioon, päivähoidon henkilöstön toimenkuviin tai kenties päivähoidon esimiesten lukumäärään.

Kaupungin johtoryhmä kokoontuu pohtimaan muun muassa näitä kysymyksiä syyskuussa järjestettävässä talousarvioseminaarissa. Lautakuntien käsittelyyn asia tulee syyskuun lopulla ja hallituksen ja valtuuston päätettäväksi marras-joulukuussa.

Akaan sivistysjohtaja Jukka Oksa sanoo muutoksen ainakin yhtenäistävän lapsen opinpolkua päivähoidosta kouluun.

– Sen mitä olen asiaa muista kunnissa seurannut, kyse on ennemminkin hallinnollisesta muutoksesta, mikä ei asiakkaalle juurikaan näy. Nyt vasta kartoitetaan ja mietitään, mitä tämä muutos käytännössä tarkoittaisi, Oksa kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?