Toijalan Pallo vauhditti Woiman putoamista

Toijalan Pallon kapteeni Jirka Järvi (oik.) johdatti joukkueensa niukkaan vierasvoittoon Sastamalan Woimasta. Vasemmalla Ere Salmi. Taustalla valmentaja Jari Hakala, joka vielä loppuminuuteiksi tuli jopa kentälle. Kuva: Jukka Koskinen.

Toijalan Pallon kapteeni Jirka Järvi (oik.) johdatti joukkueensa niukkaan vierasvoittoon Sastamalan Woimasta. Vasemmalla Ere Salmi. Taustalla valmentaja Jari Hakala, joka vielä loppuminuuteiksi tuli jopa kentälle. Kuva: Jukka Koskinen.

Woima matkaa tuon arkun mukana sarjaa alemmaksi. Arkku sinänsä ei paljoa painaisi, jos sisällä olisi pelkästään joukkueen seitsemän saavutettua pistettä, mutta kun joukkueen päästämät 84 maalia 17 ottelussa lisätään painolastiksi, vajoaminen viitosdivisioonaan on selviö.

Topalle tämä peli oli lähes yhtä vaikea kuin kevätkierroksen 1–1 -tulokseen päättynyt kotiottelu. Kun moni asia tehdään kentällä vaikeimman kautta, tuskaiseksi urakka muuttuu. Jo ottelun kolmannella minuutilla tullut avausmaali jäi siis ensimmäisen pelipuoliskon ainoaksi. Vierasjoukkueen avaushyökkäyksestä Jesse Järvi syötti pallon lähes päätyviivalta takaviistoon, pallon alanurkkaan sijoitti Jesse Isohuhta.

Siinä olikin jakson anti suurin piirtein. Woimalla ei asiaa juurikaan ollut Jukka Saaren vartioimalle Topan maalille. Akaalaiset taasen suttasivat kolmekin hyvää tekopaikkaa.

Yksi tuhlareista, Jesse Järvi, oli kuitenkin myös onnistuja. Kun pelattu oli 84 minuuttia, kärkimies sijoitti pallon kaukana maalilta seikkailleen maalivahdin yli.

Hyvää oli viikkoja poissa jalkavamman vuoksi olleen Toni Niskalan paluu kentille pelin toisella jaksolla. Tonton rauhallisuus ja varmat syötöt vakauttivat selvästi alakerran tilan.

Tähdet Topan parhaille jakoi Timo Järvi: 3 Jesse Järvi, 2 Ilkka Jussila, 1 Jirka Järvi.

TamU-K vastassa lauantaina

Topan sarjaottelut jatkuvat tulevana lauantaina. Toijalan keskusurheilukentälle saapuu isosta kannattajajoukostaan tunnettu Tampere Unitedin-Kannattajat.

Kevätkierroksella tamperelaiset olivat 3–0-lukemin etevämpiä ja vahvasti kärkijoukkueita. Joukkue on toki edelleenkin kärkijoukkueita, mutta kone on alkanut pahasti yskähdellä. Sitä alleviivasi 17. elokuuta kärsitty reilu 1–4-tappio Ilves 2:lle. Nyt Ilves on 17 ottelun jälkeen 39 pisteessä. Sarjassa kakkosena oleva TamU-K on 31 pisteessä.

Topan asema sarjassa on edelleen kinkkinen sarjapaikkaa ajatellen. Kun tasaisuus ja pelin kehittyminen ovat edelleen epätasaista laatua, saadaan tuota sarjapaikkaa vielä pitkään jännittää.

Nelosdivisioonan ottelu Toijalan Pallo -49 vastaan Tampere Unitedin-Kannattajat alkaa lauantaina 23. elokuuta kello 15.

G-mies kisa aloittaa jalkapallopäivän

Lauantain jalkapallopäivän aloittaa kilpailu, jossa neljännen kerran haetaan Akaan G-miestä. Tämä 10- ja 11-vuotisten junioreiden tekniikkakilpailun nimi juontaa Toijalan Pallo -49:n perustajajäseneen Gunnar Valtoseen. Gunnarin poika Pertti Valtonen täytti taannoin tasavuosia, ja vaimonsa ideasta hän päätti lahjoittaa pienen rahasumman junioreille. Keksittiin G-mies kilpailu, joka jaettiin viidelle eri vuodelle. Tämä neljäs G-mies kilpailu alkaa Toijalan keskusurheilukentällä kello 12. Kisan palkinnot jaetaan nelosdivisioonan ottelun TP-49–TamU-K tauolla. Yleisöä toivotaan katsomaan ja kannustamaan junioreiden suorituksia.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?