Lähes 500 yleisurheilijaa kisasi Toijalan urheilukentällä

Vattenfall-seuraottelussa Vauhdin Sirkku Näsi kiihdytti 13-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin aidoissa hienosti kolmanneksi toiseksi uloimmalla radalla.
Vattenfall-seuraottelussa Vauhdin Sirkku Näsi kiihdytti 13-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin aidoissa hienosti kolmanneksi toiseksi uloimmalla radalla.

Toijalan urheilukentällä koettiin heinä–elokuun vaihteessa todellista yleisurheilun juhlaa. Toijalan Vauhdin järjestämiin Vattenfall-seuracupin toiseen kilpailupäivään 30.7. ja Toijala Junior Games -kisoihin 3.8. osallistui yhteensä lähes 500 kilpailijaa.

Yksi piste erotti hopean ja pronssin

Seuraottelu käytiin 11–17-vuotiaiden sarjoissa ja siihen osallistui lähes 200 urheilijaa kymmenestä eri hämäläisseurasta. Ottelun voitosta kamppailivat Vauhdin lisäksi Ikaalisten Urheilijat, Kangasalan Urheilijat -68, Tammelan Ryske, Urjalan Urheilijat, Valkeakosken Haka, Vehmaisten Urheilijat, Viialan Valtti sekä Ylöjärven Urheilijat.

Ensimmäinen kilpailupäivä pidettiin kesäkuussa Forssassa. Toinen kilpailupäivä Toijalassa oli kolmen kärkiseuran osalta loppuun saakka äärimmäisen tiukka ja jännittävä. Valkeakosken Haka vei voiton vain noin 40 pisteen turvin, ja toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden Kangasalan Urheilijoiden ja Tammelan Ryskeen ero oli kisapäivän lopussa ainoastaan yksi piste. Kärkikolmikon yhteispisteet olivat 17 428, 17 389 ja 17 388.

Akaalaisseuroista Toijalan Vauhti sijoittui seitsemänneksi pistein 9 918 ja Viialan Valtti yhdeksänneksi pistein 4 132.

Yksilölajien lisäksi helteisen kisaillan ohjelmaan kuuluivat myös pitkät sekaviestit. Tunnelma niiden aikana oli kentällä korkealla, kun joukkueet kannustivat omia viestinviejiään äänekkäästi.

Seuraottelun 15-vuotiaiden 4x800 metrin sekaviestissä Ylöjärven Urheilijoiden Milla Mäkipää antaa viestikapulan Akseli Kaupille.
Seuraottelun 15-vuotiaiden 4×800 metrin sekaviestissä Ylöjärven Urheilijoiden Milla Mäkipää antaa viestikapulan Akseli Kaupille.

Illan päätteeksi lähetettiin matkaan yhteislähtönä vielä 1000 metrin kävelijät T/P 11-, 13- ja 15-sarjoissa. Kävely on nostanut kovasti suosiotaan nuorten yleisurheilijoiden keskuudessa. Joukossa nähtiin kilpailijoiden ikä ja kokemus huomioon ottaen teknisesti melkoisen mallikkaita suorituksia. Tekniikkaa olivat valvomassa kävelytuomarit huomautuslappuineen.

Ainakin yksi Suomen ennätys

Paria päivää ennen Toijala Junior Games -kisoja alkoivat kisajärjestäjillä perhoset lennellä vatsassa. Vilkas ennakkoilmoittautuminen enteili osallistujamäärän kipuavan uusiin ennätyslukemiin. Viime vuonna osallistujamäärä oli 150, mutta nyt kilpailijoiden määrä kasvoi peräti 120:llä ollen 272. Kisat käytiin 7-19-vuotiaiden sarjoissa.

– Vanhemmista kilpailijoista aika moni varmaan haki A-tulosta tai valmistautui muuten tuleviin SM-kisoihin. Olosuhteet olivat sään puolesta erinomaiset eikä päällekkäisiä kilpailujakaan ollut samoihin aikoihin lähiseudulla, kilpailujen johtaja Kari Uolamo arveli syitä hyvään osallistujamäärään.

Toijala Junior Gameseissa Tampereen Pyrinnön 10-vuotias Krista Manninen sai vauhtiapua 13-vuotiailta tytöiltä 1000 metrin kisassa, ja tämä johti oman ikäsarjan uuteen Suomen ennätykseen ajalla 3.19,73. Sitä kelpasi jo tuulettaa.
Toijala Junior Gameseissa Tampereen Pyrinnön 10-vuotias Krista Manninen sai vauhtiapua 13-vuotiailta tytöiltä 1000 metrin kisassa, ja tämä johti oman ikäsarjan uuteen Suomen ennätykseen ajalla 3.19,73. Sitä kelpasi jo tuulettaa.

Lajisuorituksia kirjattiin kisoissa viitisensataa. Lisäksi ainakin yksi uusi Suomen ennätys näki päivänvalon Toijalassa, kun 10-vuotias Tampereen Pyrinnön Krista Manninen juoksi 10-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrin Suomen ennätyksen 3.19,73. Krista kilpaili Toijalassa 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ja sai näin isompien tyttöjen vauhtiapua. Neljäntoista tytön joukossa nuori juoksijalupaus sijoittui hienosti neljänneksi.

Molempien kilpailujen tulokset löytyvät Vauhdin kotisivuilta osoitteesta http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/yleisurheilu/

Yleisurheilu täyttää kalenterit jatkossakin

Yleisurheilu täyttää vauhtilaisten kalentereita tehokkaasti vielä tulevienkin viikkojen ajan. Sunnuntaina 10.8. olivat vuorossa sisulisäviestit Valkeakoskella, tiistaina 12.8. tasoitusottelut, ja tästä eteenpäin ohjelmaan kuuluvat muun muassa tasoitusjuoksut, Akaan kaupunginmestaruuskisat Viialassa, Osuuspankin Hippo-olympialaiset, Vauhdin 7-/10-ottelut, sisulisäotteluiden 2. osa Tampereella sekä sisulisämaastoviestit Hämeenlinnassa.

Vauhdin vilkas yleisurheilukesä päättyy syyskuun 20. päivä Akaan kaupungin kanssa järjestettävään Akaan Mesihölkkään, jossa juoksijoille on tarjolla 26 ja 10 kilometrin matkat.

Tuulikki Moisio