Koruvarkaat ovat liikkuneet taas Pätsiniemessä

Poliisin mukaan Akaan, Urjalan ja Valkeakosken alueella kulunut kesä ei ole ollut murtojen suhteen poikkeava. Tapiolantiellä murron kohteeksi joutui tänä kesänä kaksi taloa.

Poliisin mukaan Akaan, Urjalan ja Valkeakosken alueella kulunut kesä ei ole ollut murtojen suhteen poikkeava. Tapiolantiellä Toijalassa murron kohteeksi joutui heinäkuussa kaksi taloa.

Pätsiniemessä on murtauduttu heinäkuun aikana kahteen Tapiolantiellä sijaitsevaan omakotitaloon. Teot ovat tapahtuneet isäntäväen poissa ollessa. Toisesta murrosta poliisi sai ilmoituksen 4.7. ja toisesta 28.7. Kummastakin asunnosta vietiin koruja, joita poliisi kuvailee joidenkin satojen eurojen arvoisiksi ja aidoiksi. Vanhemman konstaapelin Petri Kinnusen mukaan kummassakin tapauksessa tekijä tai tekijät ovat joutuneet näkemään vaivaa päästäkseen sisään. Murtotapaa poliisi ei paljasta. Tapausten tutkinta on kesken.

Kinnunen muistuttaa, että asunto on hyvä pitää asutun näköisenä, vaikka se olisi tyhjillään.

– Kannattaa varmistaa, että se näyttäisi siltä, että joku on paikalla. Tuttuja voi pyytää kastelemaan kukkia ja ottamaan postit pois laatikosta, jotta ulkoapäin ei olisi havaittavissa, että isäntäväki on poissa. Myös lukitukset kannattaa laittaa siihen kuntoon, ettei sisälle pääse helposti.

Vaikka Pätsiniemessä on liikkunut varkaita, Kinnusen mukaan poliisin näkökulmasta tänä kesänä Akaan, Valkeakosken ja Urjalan alueella ei ole ollut havaittavissa  erityistä murtoaaltoa.

Koruvarkaita liikkui Pätsiniemessä myös viime vuoden syyskuussa, jolloin alueella murtauduttiin kahteen omakotitaloon. Murrot tapahtuivat Ajulantiellä ja Petsamontiellä. Korujen lisäksi taloista viettiin tuolloin aseita, hopeisia ruokailuvälineitä ja tietokone.

Mopo vietiin Viialasta ja savukkeita Kylmäkosken Nesteeltä

Viialasta Kiertotieltä vietiin sunnuntaina 27.7. Rieju-merkkinen mopo. Ajoneuvo katosi talon pihasta aamuyhden ja -neljän välisenä aikana. Mopon rekisteritunnus on DT-338.

Poliisi kaipaa havaintoja myös Kylmäkosken Nesteelle tiistaina 29.7. tehdystä murrosta. Tekoaika on aamuyhden ja -kahden välillä. Huoltoasemalta vietiin savukkeita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?