Käänne – kuka saa poimia satoa?

Päivi Raivion ympäristötaideteos Käänne herättelee taiteilijan mukaan ajattelemaan, miksi kaupungeissa on nurmikenttiä ketojen tai syötävien kasvien sijaan.

–  Nykyisilläkin resursseilla voisi toteuttaa toisenlaista ympäristöä, joka olisi maisemaltaan moniulotteinen, Raivio muistuttaa.

Teos tuo Raivion mukaan esiin luonto- ja kaupunkiympäristöön piiloutuvia valintoja, jotka suuntaavat ajatteluamme ja käsitystämme luonnosta, julkisesta tilasta ja sen käyttämisestä. Kuka saa poimia satoa?

– Myös epäonnistumisen ja ilkivallan pelko ohjailee tekojamme ja tasapäistää kaikkea, Raivio muistuttaa.

Päivi Raivio toivoi teosta valmistaessaan, että Käänteen ympärille olisi syntynyt elämää, kun kasveja hoidetaan, kerätään ja kitketään. Nahkialanjärven rantaan perustettu ryytimaa on saanut kasvaa avajaisista lähtien ilmeisen rauhassa, ja sato on ollut kaikkien poimittavana. Taiteilija on luvannut tehdä teoksensa aineksista soppaa Näkymän 31.8. Ratamestarin talolla viettäviin päättäjäisiin.

 

Akaalaiset taiteilijat tutustuivat Päivi Raivion teokseen Käänne kesäkuun 14. päivänä kuraattori Mika Karhun johdolla. Sittemmin säässäkin on tapahtunut käänne, eikä nahkarukkasille ole ollut viime viikkoina tarvetta.

Akaalaiset taiteilijat tutustuivat Päivi Raivion teokseen Käänne kesäkuun 14. päivänä kuraattori Mika Karhun johdolla. Sittemmin säässäkin on tapahtunut käänne, eikä nahkarukkasille ole ollut viime viikkoina tarvetta.

Akaalaiset taiteilijat tutustuivat Päivi Raivion teokseen Käänne kesäkuun 14. päivänä kuraattori Mika Karhun johdolla. Sittemmin säässäkin on tapahtunut käänne, eikä nahkarukkasille ole ollut viime viikkoina tarvetta.

Akaalaiset taiteilijat tutustuivat Päivi Raivion teokseen Käänne kesäkuun 14. päivänä kuraattori Mika Karhun johdolla. Sittemmin säässäkin on tapahtunut käänne, eikä nahkarukkasille ole ollut viime viikkoina tarvetta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?