Kaupungin ohjatut liikuntaryhmät alkavat taas

Akaan kaupungin liikuntatoimen järjestämät ohjatut liikuntaryhmät aloittavat toimintansa maanantaina 8. syyskuuta.

Ikäihmisten ohjatuista kuntosaliryhmistä Rasin voimailutilan ryhmä kokoontuu edellisten vuosien tapaan maanantaisin kello 9 ja 10 sekä keskiviikkoisin kello 10. Toijalan Monitoimihallin neljä kuntosaliryhmää kokoontuvat tiistaisin kello 9.45 ja torstaisin kello 9 ja kello 10. Näiden lisäksi uutena ryhmänä aloittaa torstaisin kello 11 ryhmä, joka toivottavasti mahdollistaa kaikkien halukkaiden mukaan pääsyn.

Kylmäkosken terveysaseman alakerran kuntosalilla ikäihmisten ryhmät ovat keskiviikkoisin kello 13 ja 14. Näistä ensimmäinen on selvästi rauhallisempi ryhmä, joka on suunnattu liikkumisen rajoitteista kärsiville henkilöille. Jälkimmäinen ryhmä on hieman reippaampi ja etenee kiertoharjoitteluna. Kaikki kuntosaliryhmät ovat kestoltaan tunnin mittaisia.

Ikäihmisten jumppia monessa paikassa

Hyvin kevyttä liikuntaa kaipaaville tarkoitettu tuolijumppa on maanantaisin kello 13.45–14.15 Nuorten Toimintakeskuksella, joka sijaitsee Toijalassa kaupunginviraston vieressä. Käynti tilaan on Myllytien puolelta. Ryhmässä voimistellaan pääasiassa tuolilla istuen, ja se sopii myös liikkumisen apuvälineitä käyttäville henkilöille.

Hiukan raskaampaa mutta kuitenkin kevyttä liikuntaa tarjoavat Lempeän Liikunnan ryhmät. Jumpissa harjoitetaan tasapainoa, lihaskuntoa ja liikkuvuutta ja niissä jumpataan sekä seisten että lattian tasossa. Ryhmät sopivat erinomaisesti muun muassa tuki- ja liikuntaelinoireisille, diabeetikoille tai liikuntaa aloitteleville, ja ne on tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat helppoa ja monipuolista liikuntaa.

Viikon ensimmäinen Lempeää Liikuntaa -ryhmä kokoontuu maanantaisin kello 11.30 Kylmäkosken Aseman seurakuntakodilla. Toijalan Monitoimihallin jumpparyhmä kokoontuu tiistaisin kello 11, ja keskiviikkoisin kello 11.15 jumpataan Viialan Lallintalolla. Lempeää Liikuntaa -ryhmien kesto on 45 minuuttia.

Torstaisin kello 12.45–13.30 on mahdollisuus osallistua Toijalan Monitoimihallilla Päiväjumppaan, joka on suunnattu työikäisille henkilöille. Jumppaan voivat osallistua kaikki, jotka kaipaavat helppoa liikuntaa, ja se soveltuu hyvin esimerkiksi liikuntaa aloitteleville. Ryhmään ovat tervetulleita sekä naiset että miehet kuntoon ja liikuntataustaan katsomatta. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Ryhmissä tulee pukeutua rentoon ja joustavaan asuun ja ottaa jalkineiksi sisäliikuntakengät tai muut luistamattomat sisätossut. Jumpparyhmiin otetaan mukaan kevyt jumppa- tai telttapatja, jonka päällä voi tehdä lattialla suoritettavia liikkeitä.

Mukaan voi varata myös juomapullon. Erityisryhmien ohjauksesta vastaa erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen. Lehtoselta voi tiedustella myös muita ryhmiin liittyviä asioita numerosta 040 335 3566.

Ilmoittautumisaikaa kolme päivää

Ikäihmisten liikuntaryhmiin osallistuminen edellyttää kuntopassin hankkimista. Päiväjumppa on maksuton.

Kuntosaliryhmien ilmoittautumiset ryhmätoiveineen sähköpostilla riitta.lehtonen@akaa.fi tai soittamalla numeroon 040 335 3566. Tekstiviestejä ja puheviestejä ei huomioida.

Kaikki ilmoittautumiset otetaan 18.8–20.8 kello 9–15, jonka jälkeen ryhmiin sijoittaminen tapahtuu arpomalla ja ilmoittautumisen yhteydessä esitettyjen ryhmätoiveiden perusteella.

Lempeän Liikunnan ryhmiin, päiväjumppaan ja tuolijumppaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.