Lähes 300 oravapolkulaista säntäsi Nahkialanvuorelle

Kilpailukeskuksena toimineella parkkialueella oli iloinen ja kannustava ilmapiiri.

Kilpailukeskuksena toimineella parkkialueella oli iloinen ja kannustava ilmapiiri.

Kannustavat huudot raikuivat Nahkialanvuoren kuntoiluradan alueella, kun Tarpian Suunta järjesti tämänvuotisen Hämeen Oravapolkuviestin.

– Mainio fiilis! Vähän jännittynyt ilmapiiri täällä on, kun lapset odottavat omaa osuuttaan, kilpailunjohtajana toiminut Esa Toivonen kuvaili heti lähdön jälkeen.

Viime viikon tiistaina järjestetty lasten ja nuorten suunnistusviesti käytiin viisiosuuksisena. Joukkueita oli runsaasti, ja moottoritien kupeeseen kerääntyikin lähes 300 kilpailijaa sekä kymmenittäin katsojia ja toimitsijoita.

Ankkuriosuudella hurja nousu voittoon

Iltakilpailuna pidetyn viestin tulos oli jopa pieni yllätys, kun ennakkosuosikit joutuivat taipumaan. Voittajajoukkueeksi selvisi lopulta Kangasalan SK. Voiton joukkueelle takasi huiman ankkuriosuuden suunnistanut 15-vuotias Mikko Ahola.

– Ei ihan täydellisesti mennyt. Lopussa tuli pieni moka, kun meni Hakan ankkurin kanssa vähän juoksukilpailuksi. Teimme sitten molemmat saman virheen siinä, Ahola kuvaili osuuttaan maalissa.

Ahola lähti reilun kolmen ja puolen kilometrin ankkuriosuudelle viidenneltä sijalta yli kymmenen minuuttia kärkeä perässä. Hän kuitenkin toi joukkueensa voittoon liki kolme minuuttia ennen toiseksi tullutta Valkeakosken Hakan joukkuetta.

– Ankkuriosuudella kilpailevissa on 16-vuotiaita, joista osa voisi pärjätä jo kansallisella tasolla aikuisissakin. Osa taas on vain voitu houkutella mukaan parin metsässä käynnin jälkeen, Toivonen analysoi suuriksi kasvaneita eroja.

Radat riittävän hankalia

Ratamestarina toiminut Vesa Ijäs pyrki tekemään radoista riittävän hankalia.

– Tein nuorille sopivat radat. Tietenkin vaativuus muuttuu paljon eri-ikäisten välillä, Ijäs kertoi.

Nuoresta iästään huolimatta jo yli kymmenen vuotta suunnistanut Mikko Ahola oli rataan melko tyytyväinen.

– Ihan hyvä rata oli. Aika paljon oli juoksua. Rastipisteet oli vähän puskassa, oli vaikea nähdä. Joutui aika pää pystyssä etsimään.

Viesti käytiin kuumassa säässä, mutta metsä oli kuitenkin vielä kostea kilpailua edeltäneen sateen jäljiltä. Pieni sadekuuro kilpailun loppupuolelle saatiin, mutta se ei kilpailua ainakaan häirinnyt.

– Vähän on kuuma, mutta tällaisilla lyhyillä matkoilla se ei niin haittaa. Sadekaan ei haittaa, onhan täällä telttoja, jos pelkää kastuvansa, Toivonen pohti.

Ennen kilpailua jännitettiin, osuuko ukkonen kilpailun aikana kohdalle. Toivosen mukaan ukkoseen oli myös varauduttu.

– Jos kunnon myrsky olisi tullut, olisi kilpailun alkua voitu lykätä. Kisa olisi myös voitu keskeyttää, jos olisi ollut tarve.

Sami Koljonen

Lähes 300 lasta ja nuorta osallistui Hämeen Oravapolkuviestiin. Kilpailukeskuksena toimineella parkkialueella oli iloinen ja kannustava ilmapiiri.

Lähes 300 lasta ja nuorta osallistui Hämeen Oravapolkuviestiin.

Kangasalan SK:n voittajajoukkueessa suunnistivat Mikko Ahola, Fanny Kukonlehto, Topias Ahola, Kirsi Kontio sekä Kaarina Nurminen.

Kangasalan SK:n voittajajoukkueessa suunnistivat Mikko Ahola, Fanny Kukonlehto, Topias Ahola, Kirsi Kontio sekä Kaarina Nurminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?