Ely-keskuksen asiantuntija kävi paikalla

Kurisjärven risteykseen tulee varoitusmerkit

Lukuisia onnettomuuksia aiheuttaneeseen risteykseen on lopulta tulossa varoitusmerkit, jotka luvattiin jo vuonna 2005.

Lukuisia onnettomuuksia aiheuttaneeseen risteykseen on lopulta tulossa varoitusmerkit, jotka luvattiin jo vuonna 2005. Kuvat: Johanna Mäkinen

Kurisjärventien ja Sotkiantien risteykseen tulee taustamerkit. Risteyksessä on tapahtunut lukuisia ulosajoja, kun autoilijat eivät ole huomanneet t-risteystä ajoissa. Viime viikolla nuori naiskuljettaja ajoi risteyksen yli viereiselle pellolle.

– Sinne tulee keltamustat alikersantin merkit, jotta risteyksen havaittavuutta saadaan parannettua ja onnettomuuksia vähennettyä, kertoo Pirkanmaan Ely-keskuksen kunnossapitoasiantuntija Heikki Koski.

Koski kävi Kurisjärvellä tiistaina sen jälkeen, kun Akaan Seutu tiedusteli, aikooko Ely-keskus reagoida tilanteeseen. Varoitusmerkit asentaa YIT, ja Kosken mukaan ne tulevat kuukauden päästä tai aiemmin. Kosken mukaan risteys ei ole syypää siinä sattuneisiin onnettomuuksiin.

Auton jättämistä jäljistä päätellen auto ajoi viime viikon maanantaina suoraan risteyksen yli vasenta kaistaa pitkin.

Auton jättämistä jäljistä päätellen auto ajoi viime viikon maanantaina suoraan risteyksen yli vasenta kaistaa pitkin.

– Syynä on liian suuri tilannenopeus ja tarkkaavaisuuden puute. Autoilija ei helposti huomaa lähestyvää risteystä, vaikka siinä on kärkikolmio ja ennakkomerkki.

Sotkiantietä tultaessa risteyksessä on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Sitä ei Heikki Kosken mukaan ole tarpeen pudottaa.

– Sitäkin voidaan miettiä, jos on vielä tarvetta, mutta taustamerkit parantavat havaittavuutta.

Tiehallinto lupasi varoitusmerkit niitä vaatineelle Kylmäkosken kunnalle jo vuonna 2005. Kaksi vuotta myöhemmin asia luvattiin taas hoitaa, mutta minkäänlaisia merkkejä ei ole ilmestynyt, vaikka ojaan asti ulottuvia jarrutusjälkiä on ilmestynyt asfalttiin useita kertoja, ja kylällä tiedetään luetella litania ihmisiä, jotka ovat painaneet risteyksen pitkäksi, jotkut jopa useamman kerran.

Risteyksessä on väistämisvelvollisuudesta kertova liikennemerkki, josta varoitetaan 200 metriä ennen risteystä. Tästä huolimatta risteyksestä ajetaan ulos toistuvasti.

Risteyksessä on väistämisvelvollisuudesta kertova liikennemerkki, josta varoitetaan 200 metriä ennen risteystä. Tästä huolimatta risteyksestä ajetaan ulos toistuvasti.

Kommentit (2)

  1. Korkiamäki Hannele

    Niinpä! Kauan ne merkit kesti.!!!!! Ennenkun tulee. 25vuotta sitten menin itse siittä läpi! Ja tein ilmoituksen jo sillon!! .. Samana ja seuraava talvena oli 7-8 ulos ajoa… Eikä aina ole Se vauhtikaan syynä… Talvella Hiekkaa, suolaa siihen!!! Ja se KAIDE!!

  2. mika nieminen

    Miten tuo nyt voi tulla joka kerta yllätyksenä, kun ennakkomerkit on ja suora tien pätkä ennen sitä? Pitäähän tilannenopeuskin olla aina sellainen, että auton pystyy pysäyttämään tien näkyvällä osuudella. Vielä kummallisempaa on, että ihmiset jotka kulkevat paikasta usein, eivät osaa varautua. Sitten kun tuohon lyödään kaide Urjalaan menevän tien suuntaisesti ja sitä päin joku posottaa suoraan risteävältä tieltä, niin sitten vasta tulee pahaa jälkeä ja taas vika on tienpitäjässä. Ei tietenkään siinä, joka ajaa huolimattomasti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?