Jaakon päivänä juostiin kilpaa Nahkialanjärven ympäri

32Jaakonpäivä 1
Akaan Seudun Osuuspankin joukkuueen saattoivat voittoon Jere Hakala (vas.) ja Tuomo Smått. Kirittäjinä ovat kuvassa Jasper Lajunen, Jessica Lajunen ja Saga Smått.

Helle helli katsojia, kun Nahkialanjärvellä järjestettiin perjantaina perinteiset karkelot sen kunniaksi, että Jaakko heitti järveen kylmän kiven. Näillä säillä vesien kylmeneminen ei kuitenkaan liene ihan vielä ajankohtaista.

Akaa-Seuran, Toijalan Näyttämön ja paikallisen SPR:n yhteistyössä järjestämään juhlaan ideoitiin nyt ensimmäistä kertaa viestijuoksu järven ympäri. Siihen kutsuttiin mukaan paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä.

Vielä tapahtuman alussa näytti siltä, että viesti jäisi Akaa-Seuran ja Akaan Seudun Osuuspankin väliseksi mittelöksi. Paikan päällä kuitenkin ilmoittautui mukaan myös kolmas joukkue, joka ilmoitti nimekseen ”ei mikään”.

Viestin voitti ylivoimaisesti Osuuspankin joukkue. Toimitusjohtaja Tuomo Smått kiteytti tiimin strategiaksi sen, että ensimmäiseen vaihtoon mennään johdossa, ja paikka myös pidetään. Näin kävikin.

Akaa-Seuran puheenjohtaja Anni Tiura kertoo, että seurassa oli mietitty tapahtumaan uutta aktiviteettia.
– Joskus on ollut soutukilpailuja, mutta siinä tulisi Nahkialanjärvessä ongelmaksi se, että ymmärtääkseni täällä on vesiosuudet jaettu. Soutelusta pitäisi kai maksaa korvauksia vesialueiden omistajille. Saimme idean juoksukilpailun järjestämisestä, Tiura selvittää.

Viestijuoksu on tarkoitus järjestää myös ensi vuonna. Silloin yrityksiä ja yhdistyksiä aiotaan lähestyä hyvissä ajoin ennen lomakautta, jotta mukaan saataisiin mahdollisimman monta joukkuetta.

Helle ei haittaa

Kylmän kiven järveen heitti Jaakko Hasia. Hän ei ollut ensimmäistä kertaa asialla, joten toimitus sujui rutiinilla.

– Kesä on mennyt maataloustöiden parissa. Aivan mahtava kesä ollut säiden puolesta. Asun tuossa vastarannalla, Hasia toteaa hymyssä suin.

Timo-Pekka Koivuniemi tuli paikalle Justuksen ja Miikan kanssa. He tulivat tapahtumaan ex tempore sukulaisten houkuttelemina.

Toijalassa asuva perhe on nauttinut kesästä muun muassa mökkeillen. Vielä on edessä reissu Gotlantiin, jossa neljävuotiaat kaksospojat odottavat erityisesti Peppi Pitkätossun näkemistä.

– Helle ei haittaa meitä yhtään, kunhan lämpötila pysyy alle 30 asteen, Timo-Pekka hymyilee kaksosten velmuillessa hänen ympärillään.

Nahkialanjärven maisemissa asuva kahdeksanvuotias Anni Viljamaa kertoo kesän kuluneen muun muassa yleisurheilun, rullaluistelun ja ringeten peluun merkeissä. Uimassa on tullut käytyä ahkerasti.

– Tänäänkin olimme neljä tuntia Tipurin uimarannalla, tyttö hymyilee.

Juhlassa musisoivat Minna Kangas ja Harri Salminen. Lapsille oli tarjolla muun ohjelman ohessa keppihevosilla ratsastamista.

 

32Jaakonpäivä 4
Jaakko Hasia heitti kylmän kiven.
32Jaakonpäivä 3
Anni Viljamaa ratsasti keppihevosella.
32Jaakonpäivä 2
Lapset ja vanhempikin väki jammailivat Minna Kankaan ja Harri Salmisen musiikin tahtiin.
32Jaakonpäivä 5
Timo-Pekka Koivuniemi sekä pojat Justus ja Miikka nauttivat helteistä.

 

Kommentointi on suljettu.