Joka seitsemäs akaalainen on vailla työtä

Akaassa oli kesäkuun lopussa 8 166 työikäistä asukasta. Heistä 14,1 prosenttia eli 1 154 ihmistä oli vailla työtä. Toukokuun lopussa Akaan työttömyysprosentti oli 12,4, joten työttömyys on kasvussa.

Akaan työttömistä 54 prosenttia on miehiä. Lukumääräisesti alle 25-vuotiaita on työttömänä 176 ja yli 50-vuotiaita 401. Akaalaisista 33 henkilöä on ollut yli vuoden vailla työtä.

Etelä-Pirkanmaan kunnista Urjalan työttömyysprosentti oli kesäkuun lopussa 14,5 ja Valkeakosken 13,9. Koko Pirkanmaalla työttömänä oli 14,7 prosenttia työväestöstä.

Pirkanmaa muuta maata heikompi

Ely-keskuksen mukaan työttömyyden kasvu johtuu suurimmalta osalta kesäajan kausiluontoisesta työttömyysmäärän kasvusta. Pirkanmaalla kyse ei silti ole pelkästään kesän aiheuttamasta kausivaihtelusta, vaan työttömien määrä on kasvanut edellisvuoden kesäkuun tilanteesta muistakin syistä.

Kesäkuun lopussa Pirkanmaan TE-toimistossa oli 35 630 työtöntä työnhakijaa lomautetut työnhakijat mukaan lukien. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä on noussut lähes 4 000:lla. Työllisyystilanne oli Pirkanmaalla kesäkuun lopussa edelleen koko muuta maata heikompi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?