Ylimääräisessä näytöksessä saa laulaa mukana

Lemmenhotelli Mimosan hipiä rikkoi katsojaennätyksen

Toijalan Satamassa esitetty Lemmenhotelli Mimosan Hipiä on rikkonut Toijalan Näyttämön katsojaennätykset.

Toijalan Satamassa esitetty Lemmenhotelli Mimosan Hipiä on rikkonut Toijalan Näyttämön katsojaennätykset.

Toijalan Näyttämön tämän kesän näytelmä Lemmenhotelli Mimosan Hipiä on rikkonut harrastajateatterin tähänastiset katsojaennätykset. Näyttämön puheenjohtajan Jaana Saarelan mukaan takana on hieno näytäntökausi, jonka aikana yli 3000 katsojaa saapui Satamaan katsomaan Juice Leskisen laulujen ympärille rakennettua musiikkikomediaa. Viime vuoden musikaali Housut pois keräsi viime kesänä yli 2000 katsojaa.

– Kaikki loppupään näytökset ovat olleet täynnä, ja olemme jopa joutuneet käännyttämään ihmisiä ovelta pois.

Lemmenhotelli Mimosan Hipiää esitetään viimeisen kerran Toijalan Satamassa sunnuntain ylimääräisessä näytöksessä, jossa katsojilla on lupa laulaa mukana. Ylimääräinen näytös järjestetään yleisön pyynnöstä.

– Kyllähän se jo huomattiin, että yleisöllä on haluja laulaa mukana. Nyt kaikki ainakin uskaltavat yhtyä lauluun paremmin, kun niin saa tehdä oikein luvan ja laulunsanojen kanssa, Jaana Saarela kertoo.

Yhteislaulunäytökseen halajavien pitää kuitenkin pitää kiirettä, sillä näytökseen oli jo tiistaiaamuun mennessä tehty 122 varausta. Katsomoon mahtuu lisäpenkkien ansiosta noin 170 katsojaa.

Saarelan mukaan palaute tämän kesän näytöksestä on ollut pelkästään hyvää, ja puheenjohtaja kehuu esittäjien vieneen roolihenkilöidensä kehittelyä koko ajan eteenpäin.

– Näytelmä on onnistunut olemaan yhtä aikaa sekä hauska että koskettava. Alkukesän kylmien säiden aikaan hieman jännitti, miten tänä kesänä käy, kun viime vuonna alkukesästäkin oli jo kovat katsojalukemat päällä.

Kahdeksan naista ja Seitsemän veljestä

Toijalan Näyttämön tammikuulla ensi-iltansa saava talvinäytelmä on Robert Thomasin kirjoittama Kahdeksan naista. Ensi kesänä on puolestaan miesten vuoro, kun Satamassa esitettään kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven klassikko Seitsemän veljestä.

– Ensi kesän näytelmä tulee olemaan meille todella iso projekti.

Näytelmien lisäksi Näyttämöllä on haaveena päästä korjaamaan Sataman vanhaa asemaa. Asema on Akaan kaupungin omistuksessa.

– Olemme saaneet toukokuussa kaupungilta ohjeet, miten saamme kunnostaa ja kohentaa rakennusta. Kyllähän esimerkiksi Aseman julkisivu on pikaisen korjauksen tarpeessa, mutta emme ole ehtineet vielä näytelmäkiireiden vuoksi yhtään miettiä, miten kunnostustöihin aletaan, Saarela toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?