Harrasteautoilla toteutetaan lapsuusunelmia

31Cruising 1
Timo Laaksosen Dodge Challenger on vuosimallia 1970.

Perinteinen harrasteajoneuvojen kokoontuminen V-Cruising keräsi taas persoonallisen näköisiä uudempia ja vanhempia autoja ABC-aseman pihalle Toijalaan lauantaina 19. heinäkuuta. Autoharrastajat tapasivat tuttuja ja esittelivät autojaan kiinnostuneille. Tapahtuma huipentui letkassa ympäri Akaata ajettuun kierrokseen.

Osallistujia oli ympäri Suomea, ja myös Akaa oli hyvin edustettuna. Toijalassa asuva Timo Laaksonen esitteli vuoden 1970 vuosimallia olevaa Dodge Challengeriaan. Auto on ollut hänellä 16 vuoden ajan.

– Tämä on aikoinaan tuotu Amerikasta. Olen laittanut tämän kokonaan uusiksi alkuperäiseen asuun. Kori on laitettu, verhoilut uusittu ja tekniikka laitettu kuntoon, Laaksonen luettelee autolle tekemäänsä remonttia.

Hän halusi juuri tämän auton, koska pitää sen korimallista.

– Tämä on jokaisen pikkupojan unelma, mies hymyilee.

Auto on museorekisterissä, ja sillä tulee ajettua jokunen sata kilometriä vuodessa. Laaksonen käy sillä muutamassa autotapahtumassa vuodessa.

– Tämä on vähän vetelä tien päällä ja raskas ajaa kovissa nopeuksissa. Minulla on myös vanha Datsun. Dodge on ensimmäinen vanha amerikkalainen autoni.

Autolle ei ole tarvinnut tehdä remonttia sen jälkeen, kun Laaksonen sai sen entisöityä.

– Bensaa on vain pitänyt laittaa tankkiin, muuten tämä on pysynyt kunnossa.

Harrastuksena urheiluautot

Jussi ja Sanna Tujunen asuvat hekin Toijalassa. Menopelinä tapahtumassa oli Datsun 280 ZX vuodelta 1982.

Auto on ollut heillä reilun kahden vuoden ajan.

– Tämä auto on lapsuuden haaveeni. Harrastan urheiluautoja, ja niitä on ollut minulla sekä uudempia että vähän vanhempia, Jussi kertoo.

Hän kehuu autoa hyväksi ajaa sen ikä huomioon ottaen. Vielä autoa ei ole ehditty entisöidä, mutta tarkoitus on laittaa se alkuperäiseen kuosiinsa.

Datsunilla tulee ajettua pari tuhatta kilometriä kesän aikana. Kaikkineen auton mittariin on kertynyt kilometrejä reilut 200 000.

– Tämä on meille perinne, että tulemme tähän tapahtumaan, kun tällainen omalla paikkakunnalla järjestetään, Tujuset huikkaavat ennen kuin kaartavat autollaan letkan jatkoksi maisema-ajelulle.

V-Cruisingin järjesti autoharrastuskerho Mopar Tribe.

 

31Cruising 2
Jussi ja Sanna Tujunen ajavat Datsunillaan pari tuhatta kilometriä vuodessa.
31Cruising 4
Tapahtumassa näki monenmoista menopeliä.
31Cruising 3
V-Cruising on järjestetty jo useana vuonna.

31Cruising 5