Akaan kamarimusiikkiseuran kesäkonserttisarja alkaa Akaan kirkosta

Akaan Kamarimusiikkiseura konsertoi kesällä Akaan kirkossa, Kylmäkosken kirkossa, Voipaalan taidekeskuksessa ja Visavuoressa.
Akaan Kamarimusiikkiseura konsertoi kesällä Akaan kirkossa, Kylmäkosken kirkossa, Voipaalan taidekeskuksessa ja Visavuoressa.

Akaan Kamarimusiikkiseura AKKA ry. konsertoi jo perinteeksi muodostuneessa kesäkonserttisarjassa. Tänä vuonna konsertit sijoittuvat myöhäiskesään, heinäkuun loppuun ja elokuulle.

Kesäkonsertit alkavat Akaan kirkosta 27.7. marimba- ja harppumusiikilla, kun vuosi sitten Helsinkiin ja Radion Sinfoniaorkesteriin kotiutunut Kazutaka Morita palaa musisoimaan Pirkanmaalle. Akaassa Hänen seuranaan esiintyy harpisti Liisa Honkanen. Harpun ja marimban soinnit pääsevät oikeuksiinsa Mathias Schmittin kauniissa Pas de Deux -kappaleessa. Meksikolaista ilottelua on luvassa Gordon Stoutin musiikissa.

Seuraavassa konsertissa 3.8. Kylmäkosken kirkossa kuullaan puupuhaltimia yhdessä jousten kanssa. Beethovenin varhaisklassinen duo ja Édouard DuPuy’n romanttinen fagottikvintetto saavat seurakseen Crusellin viehkeää ja kepeää klarinettimusiikkia.

Voipaalan taidekeskuksessa soi 10.8. Heikki Sarmannon laulumusiikki. Solisteina toimivat valkeakoskelaiset laulajat Heidi Syvänen ja Enni Hakala. Sarmanto on tunnetuimpia suomalaisia jazzsäveltäjiä, ja etenkin hänen laulunsa ovat koko kansan tuntemia.

Jyväskyläläinen kitaristi Olli Hirvanen esiintyy kesän viimeisessä konsertissa Visavuoressa 17.8. yhdessä AKKA ry:n viulistien kanssa. Hän esittää muun muassa Paganinin virtuoosista musiikkia ja Piazzollan tangorytmejä. Kitaran pehmeä sointi sopii erinomaisesti Visavuoren intiimiin ateljeetilaan.

Akaan kamarimusiikkiseura AKKA ry. on myös uudistanut visuaalista ilmettään: graafikko Kaj Syrjänen suunnitteli yhtyeelle logon. Art noveau -tyylinen grafiikka kuvastaa Syrjäsen mukaan yhtyeen henkeä, koska valtaosa konserteista järjestetään 1900-luvun alussa rakennetuissa miljöissä, kuten Visavuoressa.

Akaan Kamarimusiikkiseuran logon on suunnitellut graafikko Kaj Syrjänen.
Akaan Kamarimusiikkiseuran logon on suunnitellut graafikko Kaj Syrjänen.