Aki Viitasaari sai terveisiä ”Raatteentieltä”

Kaupunginjohtajan toriteltassa oli tungosta

Mirja Saarinen, Paula Toivola, Ritva Aali ja Anja Mäkelä antoivat kiitosta Akaan uimarannoista.

Mirja Saarinen, Paula Toivola, Ritva Aali ja Anja Mäkelä antoivat kiitosta Akaan uimarannoista.

Akaan kaupunginjohtajan Aki Viitasaaren teltta täyttyi Viialan torilla johtajaa tapaamaan tulevista kaupunkilaisista. Hunajakarkkeja viialalaisille tarjoillut Viitasaari oli iloisesti yllättynyt sekä häntä tapaamaan tulleiden kaupunkilaisten  määrästä että aurinkoisesta säästä.

Eila Mäkipää pysähtyi lapsenlapsensa Matilda Monosen kanssa torilla mansikoita ostamassa ja vaihtamassa muutaman sanan kaupunginjohtajan kanssa.

– Onhan tämä nyt niin harvinaista, että kaupunginjohtaja täällä käy, että ihan jo sen vuoksi piti tulla tervehtimään, Eila Mäkipää sanoi.

Mirja Saarinen ja Ritva Aali toivoivat kaupunkiin toimivampaa sisäistä liikennettä, jotta asiointi Toijalan terveysasemalla, virastoissa, kaupoissa tai esimerkiksi silmälääkärillä olisi helpompaa.

– Toisaalta me olemme tosi huonoja palvelubussin käyttäjiä, kun viimeksi meitä oli kyydissä vain kolme ihmistä, Mirja Saarinen myöntää ja kehuu torstain vuoroa toimivaksi yhteydeksi.

Torilla ehdotettiin myös, että Akaa ostaisi itselleen oman linja-auton, jonka kaksi kuljettajaa voisi ajaa Akaan taajamien väliä non-stoppina.

Paula Toivola ja Anja Mäkelä puolestaan valittelivat, että lääkärille tai hammaslääkärille on kahden kuukauden jono.

– Jos on jotakin akuuttia, niin on kurjaa, että joutuu vaatimalla vaatimaan, että saa ajan. Pitää suunnilleen uhata, että istun sitten tässä kunnes kuolen tähän, ennen kuin otetaan vakavasti, Anja Mäkelä latasi.

Paula Toivola muisti kiitellä, että omasta kylästä löytyy sentään vielä hammaslääkäri.

– Verikokeetkin saa kai just ja just täällä, Toivola sanoi.

Kiitosta kaikki naiset antoivat Akaan hyvistä uimarannoista, joista eniten kehuja sai Arajärvi.

– Monella paikkakunnalla ei ole näin hienoja rantoja kuin meillä.

Eila Mäkipää Viialasta  ja Matilda Mononen Sontulata tulivat torille mansikoita ostamaan ja kaupunginjohtaja Aki Viitasaarta tapaamaan.

Eila Mäkipää Viialasta ja Matilda Mononen Sontulasta tulivat torille mansikoita ostamaan ja kaupunginjohtaja Aki Viitasaarta tapaamaan.

Palokadun nimi Raatteentieksi?

Palokadun varrella asuvat Theo ja Leena Palsila kertoivat kaupunginjohtajalle kyllästyneensä kotikatunsa kuntoon. Vuodesta 1998 Palokadun varrella kahdessakin eri osoitteessa asuvat Palsilat kuvailevat tien olleen aina yhtä huonossa kunnossa. Mitta tiellä jytyyttelyyn täyttyi taas keskiviikon sateiden jälkeen.

– Aina välillä tie lanataan ja kuoppia täytetään ja taputellaan kuin hiekkakakkuja ikään. Pari sadetta kun tulee, niin taas ovat kuopat samanlaiset kuin ennenkin, Leena Palsila kertoo ja näyttää kuoppaisen kadun kuvia tablettitietokoneeltaan.

Palsila sanoo ymmärtävänsä kaupungin rajalliset määrärahat, joita hän soisi priorisoitavan esimerkiksi vanhustenhoitoon, mutta toivoo katujen päällystys- ja kunnostustöihin järkiperusteisia kriteerejä.

– On vaikea käsittää, miten joitakin hiljaisia sivukatuja on asvaltoitu, mutta tässä kylän keskustassa menevää raittia ei vaan saada kuntoon. Tiellä on melkoinen liikenne, ja Viialasta lähtevät vpk:n paloautotkin ajavat usein Palokatua pitkin Tampereen suuntaan, Palsila muistuttaa.

Myös Theo Palsila kertoo perheen Helsingistä saapuvien vieraiden päivittelevän kuoppaista tietä.

Aki Viitasaari sai Viialan torilla vastailla muun muassa Viialan katujen kuntoa koskeviin kysymyksiin. Palokadun varrella asuvat Leena ja Theo Palsila ja Olavi Lahdensivu vetosivat kotikatunsa puolesta.

Aki Viitasaari sai Viialan torilla vastailla muun muassa Viialan katujen kuntoa koskeviin kysymyksiin. Palokadun varrella asuvat Leena ja Theo Palsila ja Olavi Lahdensivu vetosivat kotikatunsa puolesta.

– Monet sanovat, että heidän mökkitiensäkin on paremmassa kunnossa. Jos ei katua saada korjattua, niin sen nimen voisi yhtä hyvin muuttaa Raatteentieksi, Theo Palsila heittää.

Aki Viitasaari lupasi viedä Palsilan perheen terveiset tekninen johtaja Antti Kemille vielä samalle päivälle sovittuun palaveriin.

Palsilat suunnittelivat jopa addressin keräämistä Palokadun varren asukkaiden kesken.

– Herää kysymys, että olemmeko me jotenkin huonompia veronmaksajia kuin muut? Leena Palsila hymähtää.

Saman kadun varrella, mutta Asemakadun toisella puolella asuva Olavi Lahdensivu sai ottaa vastaan Aki Viitasaaren vitsailuja kotikatunsa kunnosta.

– Mites siinä nyt sillä tavalla on käynyt, ettei katua korjattu jo Viialan kunnan aikana, Viitasaari heitti Viialan pitkäaiselle valtuutetulle ja valtuuston puheenjohtajanakin toimineelle Olavi Lahdensivulle.

Lahdensivu vastasi kaupunginjohtajan heittoon siteeraamalla kirjailija Joel Lehtosta:

– Tein sen minkä tein, mitä tehnyt en, voinut en.

Kaupunginjohtaja Viitasaari on tavattavissa seuraavan kerran tiistaina 22.7. Kylmäkosken lehtienlukupisteessä entisen Milli’s Cafen tiloissa kello 11- 13 ja keskiviikkona 23.7. Toijalan torilla kello 11-13.

Palokatu oli tämän vuoden töiden listalla, mutta Antti Kemin mukaan korjaustyöt siiryvät sähköyhtiön kiireiden vuoksi.

Palokatu oli tämän vuoden töiden listalla, mutta korjaustyöt siirtyvät sähköyhtiön kiireiden vuoksi.

Palokadun varren asukkaat ovat kyllästyneitä kuoppaisella tiellä rytyyttelyyn. Kuva: Leena Palsila.

Palokadun varren asukkaat ovat kyllästyneitä kuoppaisella tiellä rytyyttelyyn. Kuva: Leena Palsila.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?