Vanhaa Viialaa -näyttely siirtyy Työväentalolle

Viialan Työväentalolla voi käydä 9. elokuuta katsomassa, millaisia kauppaliikkeitä Viialan historiaan mahtuu.
Viialan Työväentalolla voi käydä 9. elokuuta katsomassa, millaisia kauppaliikkeitä Viialan historiaan mahtuu.

Lauantaina 9. elokuuta työväentalon seinille on tarkoitus ripustaa tulostettuja kuvia vanhoista Viialan kauppaliikkeistä. Osa kuvista on ollut nähtävillä jo Juha Polakovskin perustamassa Facebookin Vanhaa Viialaa valokuvina -ryhmässä. Lisäksi näyttelyyn olisi tarkoitus tulostaa joitakin kuvia Viiala-lehden ja Kokon perheen jäämistöstä Viiala-Seuralle lahjoitetuista 2 000 valokuvanegatiivin kokoelmasta, joka on nyt digitoitu.

Näyttelyn taustalla on nyt aikaisempia vuosia leveämmät hartiat, kun näyttelyä on puuhamassa viime vuonna uudelleen henkiin herätetty Viiala-Seura. Näyttelyn järjestelyistä vastaava, Viiala-Seuran hallituksen varajäsen Jyrki Lepomäki kertoo, että yhdistyksen hallituksen jäsenet ovat lupautuneet kirjaamaan ylös näyttelyvieraiden tunnistamia henkilöitä ja tapahtumia. Kuvien lisäksi katsojien lehteiltävinä ovat myös Kirsti Käen lukuisat leike- ja valokuvakansiot.

– Yritämme lisäksi muovittaa tulostetut kuvat, jotta ne voitaisiin vielä näyttelyn jälkeenkin säilyttää.

Viime vuonna Vanhaa Viialaa -valokuvanäyttely houkutteli Metsälinnaan yli 300 katsojaa. Työväentalon pihaan mahtuu pysäköimään hyvin rajallisesti, joten Lepomäki toivoo näyttelyvieraiden saapuvan mahdollisuuksien mukaan kävellen tai polkupyörällä tai etsimään parkkipaikkaa hieman kauempaa.

Vanhaa Viialaa on esillä lauantaina 9. elokuuta kello 10–15 ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Akaan kotiseutuseurat samaan telttaan?

Viiala-Seuran tavoitteena on viialalaisen perinteen säilyttäminen ja elvyttäminen sekä perinnetiedon kerääminen. Viialalaisuutta on ylläpidetty etenkin Facebookin välityksellä. Tänä keväänä seura päätti myös ottaa huolehdittavakseen suntio Hilma Eskon haudan hoidon, koska Akaan seurakunta olisi muuten ottanut hoitamattoman hautapaikan käyttöönsä. Viiala-aiheisten postikorttien painattamisen lisäksi seurassa on pohdittu myös Viialan kotiseutukierrosten järjestämistä.

Sitä ennen yhdistys aikoo kuitenkin osallistua Akaan Hunajahulinoille, jonne Jyrki Lepomäki toivoisi myös muiden akaalaisten kotiseutuseurojen osallistuvan.

– Olemme varanneet Hunajahulinoilta jo telttapaikan. Olisi hienoa, jos Akaa-Seura ja Kylmäkoski-Seura tulisivat meidän kanssa saman katon alle, mutta emme ole vielä tavoittaneet yhdistysten puheenjohtajia, Lepomäki vinkkaa.