Pirkan Helmi tavoittelee seuraavalle ohjelmakaudelle 5,7 miljoonaa

Toukokuussa 15. toimintavuottaan juhlistanut Pirkan Helmi ry on toimittanut virallisen hakemuksensa ohjelmakauden 2014–2020 Leader-ryhmäksi. Kotiseudun helmet -strategia on laadittu tiiviissä yhteistyössä paikallisten asukkaiden sekä yhdistys- ja yritystoimijoiden kanssa Akaan, Pälkäneen, Urjalan ja Valkeakosken alueille, joilla asui vuoden 2012 lopulla yhteensä 50 318 asukasta. Pälkäneen mukaantulo tuo mukanaan vakituisten asukkaiden lisäksi myös huomattavan määrän vapaa-ajan asukkaita.

Maa- ja metsätalousministeriö tekee Leader-ryhmien valinnat ja näiden rahoituskehyspäätökset tulevan syksyn aikana. Tämänhetkisen arvion mukaan paikallisten yritys- ja hanketoimijoiden rahoitushaku voitaisiin käynnistää alkuvuodesta 2015. Asiasta tiedotetaan tarkemmin heti kun päätöksenteko on edennyt.

Nyt päättyvällä ohjelmakaudella Pirkan Helmi rahoitti erilaisia elinkeinojen kehittämishankkeita, yleishyödyllisiä investointihankkeita, yleishyödyllisiä kehittämishankkeita sekä maksoi yritys- ja investointitukea kaikkiaan yli 70 yrittäjälle.

Uusimpia Akaan yleishyödyllisiä rahoituskohteita ovat muun muassa olleet Kylmäkosken Olkkari-hanke, Viialan järjestötalo Sampolan remontti, Kylmäkosken Veikkojen majan ja frsibeegolfradan ympäristön kunnostaminen, Kylmäkoski-Seuran historia-aineiston digitointi, Toijalan Seudun Kalamiesten omistaman Otonsaaren kunnostushanke sekä kuntamarkkinointikilpailussa mainetta niittänyt Makea Akaa -hanke.

Makea Akaa -hanke on yksi Pirkan Helmi ry:n päättyvän ohjelmakauden rahoituskohteista.

Makea Akaa -hanke oli yksi Pirkan Helmi ry:n päättyvän ohjelmakauden rahoituskohteista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?