FC Melody katkaisi Toijalan Pallon nousukiidon

Tamperelainen FC Melody katkaisi Toijalan Pallo -49:n kolmen ottelun nousukiidon jalkapallon nelosdivisioonassa.

Joukkueet kohtasivat Tampereen Kaupin jalkapallonurmella perjantaina 27. kesäkuuta. Melodylla ei ottelussa olleet nuotit hukassa, vaan joukkue soitti ensiviulua päätösvihellykseen asti. Maalit tamperelaisille 7–3 (2–2).

Topa lähti otteluun hyvistä lähtöasemista. Kolme voittoa peräkkäin, ja vakuuttava 4–0-voitto viime pelissä sarjan kakkosjoukkue Nekalan Pallosta.

Avausjakso perjantaina ei ollut ihan edellisen pelin tasoa. Topa johti jaksoa kahdesti mutta tuhri ainakin pari maukasta tekopaikkaa. 21 minuutilla Joonas Saariniemi aloitti pelin maalinteon Jesse Järven ja Ville Ojalan tehtyä alkutyön vierasjohdolle. 15 minuuttia myöhemmin Jirka Järvi viimeisteli Joonas Pietikäisen syötöstä tilanteeksi 1–2.

Hattutempun ottelussa tehnyt Mikko Järvinen oli tamperelaisten avausmaalin isä. Taukonumerot 2–2 viimeisteli Melodyn Tuomas Lehti.

Toisella jaksolla mellastikin kotijoukkue. Akaalaiset lähinnä epäonnistuivat lähes kukin vuorollaan. Alakerran avoimet ovet auttoivat Melodyn komeaan voittoon. Topan kolmannen osuman ampui Joonas Saariniemi. Tamperelaisten maalit tällä toisella pelijaksolla merkittiin Mikko Järviselle 2, Jussi Kemmolle 2 sekä päätösnumerot viimeistelleelle Tuomas Lehdelle.

Muutaman poissaolon lisäksi Topaa hankaloitti kakkosjoukkue Peli-Veikkojen ottelu samana iltana Viialassa. Näin ei apuja kakkosjoukkueesta irronnut. Lisämurheita toi pelissä tulleiden lukuisten virheiden suma. Nelosdivisioona ei sentään ole ihan niin keskinkertainen sarja, että perjantain virhemäärällä pisteitä jatkuvasti otettaisiin.

Varoituksia ottelussa saivat Topan Jesse Järvi sekä Ville Myllylä. FC Melodyn joukkueenjohtaja Markus Aalto antoi tähdet Topan parhaille: 3 J. Saariniemi, 2 Jirka Järvi, 1 Jukka-Pekka Jyrämö.

Tulevana lauantaina vastassa UrPS

Toijalan Pallo -49 on kevätkierroksen ottelunsa tulevan lauantain jälkeen pelannut. Edellinen Melody-ottelu kuului jo syyskierrokselle.

Lauantain vastustaja on Urjalan Palloseura. Sarjataulukossa Topa on neljäntenä 17 pisteellä. Urjalalaisilla pinnoja on 11, ja sijoitus on yhdeksäs. Samanlaista riemumarssia kuin viime kaudella ei Palloseura ole nyt sarjassa esittänyt. Viime kaudella tähän aikaan naapurikunnan ylpeydellä oli pinnoja jo 22 ja sijoitus kolmas.

Tulevan lauantain otteluparilla pelisuoritukset ovat vaihdelleet laidasta laitaan, Palloseuralla ehkä vieläkin rajummin. Niinpä vaikeaa on lähteä puntaroimaan, kummalla on nyt peli jengoillaan. Tappio on molemmilla joukkueilla alla. Urjalan Palloseura hävisi viime lauantaina kotonaan lohkossa kakkoseksi nousseelle Ilveksen kakkosjoukkueelle. Näyttääkö Topa lohkon maalintekijätilaston ykkösnimen Joonas Saariniemen johdolla, miten maaliverkot saadaan tötterölle? Vai onko Palloseuran Trio Ojala: Henri, Ilari ja Kasperi, löytänyt sen Taikayön svengin?

TP-49–UrPS alkaa Toijalan keskusurheilukentällä lauantaina 5. heinäkuuta kello 15.

Tämän lauantain ottelun jälkeen Topalla on kahden ja puolen viikon pelitauko. Tauon jälkeen 23.7. vieraaksi saapuu Valkeakosken Koskenpojat.