Toni Lähteenmäki tuplasti kakkonen Ahvenistolla

Lähteenmäen johtopaikka ei pitänyt maaliin saakka. Takana kärkkyvä Jari Nurminen ajoi voittoon. Kuva: Tapio Nevalainen.

Lähteenmäen johtopaikka ei pitänyt maaliin saakka. Takana kärkkyvä Jari Nurminen ajoi voittoon. Kuva: Tapio Nevalainen.

Rata-autoilun suomalaisessa kuninkuusluokassa, V8 Thundercars-sarjassa ajettiin toissa viikonloppuna sarjan ensimmäinen kotimainen Cup-osakilpailu Ahveniston moottoriradalla Finrace SM-ratasarjan yhteydessä. Talven jääradan V 1600-luokan tuore Suomenmestari, Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijoita edustava Viialan Toni Lähteenmäki ajaa kesäkaudella tässä ”ukkossarjassa” Chevrolet Camarolla.

Sarjan avauskisat ajettiin toukokuussa Viron Pärnussa. Siellä Lähteenmäen sijoitukset olivat kakkos- ja kolmostilat. Ahveniston kisaviikonlopun molemmat kilpailulähdöt vei nimiinsä viime vuoden Camaro-cupin voittaja Jari Nurminen.

Toiseksi ajoi molemmissa lähdöissä viimevuoden sarjakakkonen Toni Lähteenmäki. Lähteenmäki piti jälkimmäisessä kisassa suuremman osan aikaa johtopaikkaa hallussaan, mutta muutama kierros ennen maalia ohituspaikkaa kärkkynyt Jari Nurminen teki ohituksen. Taisivat siinä Camaroiden kyljet ottaa hiukan kontaktiakin.

Kolmanneksi molemmissa lähdöissä ajoi nuorempi Nurminen eli Janel. Hän oli myös viime vuoden sarjassa kolmas, joten hyvin viimevuotiseen malliin on toistakymmentä kilpailijaa kerännyt V8 Thundercar-sarja alkanut.

Viime viikolla taas Virossa

Viime viikonloppuna Finrace-karavaani suuntasi jälleen lahden yli Viroon. Siellä saatiin uutta väriä tulosluetteloihi,n kun Ruotsin Fredrik Roos oli lauantain kisassa kakkonen Jari Nurmisen voittaessa. Kolmanneksi ajoi Janel Nurminen, ja Tonin oli tyytyminen sijalle neljä.

Sunnuntain kisalähdön vei nimiinsä sarjatulokas Roos. Sarjan kestomenestyjän Jari Nurmisen oli nyt tyytyminen kakkossijaan. Kolmanneksi ajoi kauden parhaan sijoituksensa myötä Hyvinkään UA:n Raimo Kesseli. Toni Lähteenmäen ja Janel Nurmisen osalle merkittiin tuloksiin keskeytys.

Arvo Etelä

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?