Kierrätyskeskustoiminta Teletalossa loppui

Kaupungin kuntouttava työtoiminta laajeni Viialaan

 

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Ari Salonen (vas.) koordinoi Viialan ryhmän lisäksi Toijalan Mastotien ja Kylmäkosken ryhmien toimintaa. Työkokeilussa aloittanut 18-vuotias Niko Mäkinen on tyytyväinen siihen, että päivisin on tekemistä. Mäkistä kiinnostavat rakennusala sekä ylipäänsä käsillä tekeminen. Kunnostusta kaipaavat myös Hirvialhon koulun pihan penkit.

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Ari Salonen (vas.) koordinoi Viialan ryhmän lisäksi Toijalan Mastotien ja Kylmäkosken ryhmien toimintaa. Työkokeilussa aloittanut 18-vuotias Niko Mäkinen on tyytyväinen siihen, että päivisin on tekemistä. Mäkistä kiinnostavat rakennusala sekä ylipäänsä käsillä tekeminen. Kunnostusta kaipaavat myös Hirvialhon koulun pihan penkit.

Akaan kaupunki on aloittanut kuntouttavan työtoiminnan myös Viialassa. Vastaavaa toimintaa on myös Toijalassa ja Kylmäkoskella. 

– Viialassa ei ole ennen ollut kaupungin omaa kuntouttavan työtoiminnan yksikköä. Tarvetta toiminnalle kuitenkin on, koska työttömiä on myös Viialassa. Osa on kulkenut Toijalaan ja Kylmäkoskelle, mutta nyt Viialaan saatiin oma ryhmä. Samalla saatiin jonkinlainen jatkumo työllistämiselle, kun työttömien yhdistyksen toiminta Viialassa loppui, kertoo kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Ari Salonen.

Viialan ryhmän tukikohtana on Teletalo, jossa toimi ennen Viialan työttömien yhdistyksen eli Wiialan Sentteri ry:n kierrätyskeskus. Kierrätyskeskus loppui yhdistyksen ajauduttua talousvaikeuksiin.

Teletalolla sijaitsevat nyt kaupungin kuntouttavan työtoiminnan työpaja- ja toimistotilat. Kierrätyskeskusta kaupunki ei aio tiloissa jatkaa.

– Tavaraa tänne ei kannata enää tuoda. Ainoastaan voimme ottaa vastaan vanhoja polkupyöriä, kertoo Ari Salonen.

Kunnostustöitä Luttusten uimarannalla

Viialan kuntouttavan työtoiminnan ryhmä keskittyy pääasiassa kaupungin töihin. Se tekee kunnostuksia ja korjauksia tekniselle toimelle sekä puisto-, liikunta-, katu- ja kiinteistöpuolelle. Luttusten uimarannalla ryhmä aikoo kunnostaa sauna- ja pukuhuonerakennusta sekä purkaa vanhan, lahonneen uimakopin. Purkutyöt tehdään vasta uintikauden jälkeen. Teletalolla ryhmä kunnostaa Hirvialhon koulun pihan penkkejä.

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan Ari Salosen mukaan jatkossa toiminta voi laajentua myös yksityisille tarjottaviin palveluihin, mistä on tullut jo kyselyjä.

– Palvelut voisivat olla pieniä nikkarointeja sekä puutarha- ja lumitöitä lähinnä vanhuksille. Myös vammaispalveluilla olisi ollut jo tälle kesälle meille puutarhatöitä, Salonen kertoo.

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja suunnittelee, että myös vanhojen lahjoituspyörien kunnostusta voidaan laajentaa Kylmäkoskelta Viialan ryhmään, jos työhön löytyy innokkaita tekijöitä.

Tällä hetkellä Viialan ryhmässä työskentelee yhdeksän henkilöä, joista valtaosa on ollut yli 500 päivää tai jopa vuosia työttömänä. Salonen arvioi, että kesän loppuun mennessä kuntouttava työtoiminta tarjoaa tekemistä 10–15 henkilölle.

– Toivottavasti ryhmäläiset vaihtuvat, ja joku pääsisi tästä jatkamaan oikeisiin töihin. Ajat ovat nyt huonot, mutta esimerkiksi Toijalan Mastotien ryhmästä pääsi kaksi kaupungille palkkatukitöihin. Toinen oli alle 25-vuotias ja toinen päälle viidenkymmenen, Salonen kertoo.

Salonen koordinoi Viialan, Toijalan Mastotien ja Kylmäkosken liikkuvien ryhmien toimintaa. Mastotien ryhmän ohjaajana toimii Risto Viitanen, Kylmäkosken ryhmän Jarkko Vännilä ja Horisontin entsiöinnin ja puutyöosaston ohjaajana Asko Kantojärvi.

Akaan kaupunki on aloittanut kuntouttavan työtoiminnan myös Viialassa. Vastaavaa toimintaa on myös Toijalassa ja Kylmäkoskella. 27kuntouttavantyötoimintaViiala2

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?