Verenluovutus maanantaina 23. kesäkuuta Toijalassa seurakuntatalolla

Veripalvelu sekä SPR:n Toijalan osasto järjestävät verenluovutuksen Toijalassa maanantaina 23.6. kello 14–19. Paikkana on seurakuntatalo.

Joku tarvitsee verta juuri nyt, leikkauspotilas, syöpäpotilas tai kenties onnettomuuden uhri. Monelle luovutettu veri on elinehto, koska verta ei voi korvata lääkkeillä. Yhdestä veripussista saadaan useammalle ihmisille apu, kun veri jaetaan punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Veren käyttö on ympärivuotista ja osa verivalmisteista säilyy vain muutaman päivän.

Uusia ja entisiä luovuttajia tarvitaan ojentamaan auttava kätensä. Verenluovutukseen voi tulla ilman ajanvarausta. Luovuttajan henkilöllisyys tarkistetaan virallisesta kuvallisesta henkilötodistuksesta. Veripussi täyttyy muutamassa minuutissa ja terveelle henkilölle ei ole siitä haittaa.

Luovuttaja saa kiitokseksi pientä purtavaa sekä kahvia sekä ennen kaikkea hyvän mielen.