Akaan lukioon hyväksyttiin 54 oppilasta

 

Rehtori Tuovi Ronkainen oli tyytyväinen lakin saaneeseen ryhmään.

Rehtori Tuovi Ronkainen oli tyytyväinen tämän kevään  ylioppilaisiin. Syksyllä aloittavien oppilaiden osalta rehtorin ilonaihe on, että suurimmalla osalla keskiarvo on yli kahdeksan.

Akaan lukioon hyväksyttiin yhteisvalinnassa 54 oppilasta, joista muodostetaan kaksi opetusryhmää. Lukion rehtori Tuovi Ronkainen arvioi, että lukion Akaassa aloittavien joukko tulee vielä jonkin verran kasvamaan, koska yhteisvalintatietojen julkistamisen jälkeen kyselyjä vapaista opiskelupaikoista on tullut rehtorille runsaasti. Akaan ohella Akaan lukioon tullaan Hämeenlinnan puolelta Iittalasta. Yhteydenottoja on tullut myös Lempäälästä ja Tampereelta.

– Jotakin opiskelijoita tulen vielä ottamaan sisään. Yhteisvalinta tehdään kuitenkin varhaisessa vaiheessa keväällä, jolloin oppilaat helposti ajattelevat niin kuin ryhmässä ajatellaan. Mutta sitten kun oikeasti pitää tehdä päätös opiskelupaikasta, mietitään sitä, mitä minä henkilökohtaisesti haluan ja jaksan, ja onko kauempana oleva opiskelupaikka se, johon haluan mennä, Ronkainen kertoo.

Opiskelupaikan kyselijöissä on mukana myös muista lukioista rannalle jääneitä. Akaan lukioon pääsi 6,9;n keskiarvolla, mutta suurimmalla osalla keskiarvo on yli 8:n.

Rehtorin mukaan Akaan lukion aloittavia on tänä vuonna aikaisempaa vähemmän, koska iso osa yläkoulun päättäneistä valitsi ammatillisen koulutuksen.

– Ammatillinen puoli oli se, joka veti tänä vuonna, ei ehkä niinkään toiset lukiot. Niillä, jotka menevät Tampereen lukioihin, on jokin todellinen erikoisosaaminen tai kiinnostuksen kohde.

Uudet lukiolaiset saavat heti käyttöönsä iPadit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?