Keskustan koulun purkutyöt alkoivat

Keskustan koulun purkutyöt ja maanrakennustyöt alkoivat viime viikolla. Alun perin purkutöiden oli tarkoitus alkaa maaliskuussa. Akaan tekninen johtaja Antti Kemi arvioi kuitenkin  jo tuolloin, että urakoiden kilpailutuksen vuoksi töiden aloitus siirtyisi huhtikuulle.  Akaan kaupunkisuunnittelulautakunta myönsi remontille rakennusluvan 5.3.

Akaan kaupungin teknisen johtajan Antti Kemin mukaan palloiluhallin päädyn peruskorjauksen oli alun perin tarkoitus valmistua koulujen alkuun mennessä, mutta kyseisen C-siiven valmistumisen takarajaksi on nyt asetettu lokakuu 2014.

– Seurat käyttävät todennäköisesti korvaavia tiloja vielä alkusyksyn ajan. Sen jälkeen vuorot siirtyvät takaisin Keskustan koulun palloiluhalliin, tekninen johtaja Antti Kemi sanoo.

Koulu on jaettu kolmeen eri urakka-alueeseen, eli A-, B- ja C-alueisiin. Kilpailutettavat urakat on jaettu erikseen purkutöihin, maanrakennustöihin, rakennusteknisiin töihin, sekä sähkö-, ilmanvaihto-, rakennusautomaatio- ja putkiurakoihin.

Koulun C- ja A – osan purkutöistä vastaa Kuusakoski Oy ja B-osan hoitaa Kuutostekniikka Oy. Maanrakennustöistä vastaa Korjaus- ja rakennuspalvelu Pentti Leinonen. C-osan ilmanvaihto- ja putkiurakasta vastaa Consti Oy. Kaikki kilpailutukset tehdään kesä–heinäkuun aikana.

Keskustan koulun ja muiden kaupungin rakennushankkeiden työmaavalvojaksi on valittu rakennusmestari Juha Jalonen Loimaalta. Hän on aloittanut työssään kesäkuun alussa. Jalosella on rakennuksen kuntoarvioijan pätevyys ja vuosien kokemus kosteusvaurioituneiden kiinteistöjen kanssa toimimisesta.

Akaan kaupunki päätti sulkea Viialan Keskustan koulun sisäilmaongelmien vuoksi vuoden 2013 alussa. Kaupunginvaltuusto teki päätöksen peruskorjauksesta marraskuussa 2013. Koulun remontin on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan elokuuhun 2015 mennessä. Peruskorjauksen kustannusarvio on noin 5,3 miljoonaa euroa.

– Väistötilojen vuokraaminen tulee kaupungille kalliiksi, joten tulemme pysymään kokonaisaikataulussa ja seuraamme kustannusarvion toteutumista. Kaikista tärkeintä kuitenkin on, että remontti onnistuu kokonaisuudessaan. Saneeraus tehdään kaikilta osin huolellisesti ja varman päälle, vakuuttaa kaupungin tekninen johtaja Antti Kemi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?