Kylmäkosken Veikoille aikuisurheilun viestimestaruus

Tuoreet Suomen mestarit palkintojenjaossa, vasemmalta Miehet vasemmalta Jani Hevonoja, Timo Lähteenmäki, Aki Panula ja Juha Nyyssönen. Kuva: Aki Heinonen.

Kylmäkosken Veikkojen viestijoukkue juoksi Suomen mestariksi lauantaina 7. kesäkuuta  Ristiinan Urheilijoiden järjestämissä Aikuisurheiluliiton alaisissa SM-viesteissä. Ilma Ristiinassa oli lämmin ja uhkaavista pilvistä huolimatta vettä ei juoksun aikana satanut.

Kylmäkosken Veikoilta matkaan lähti joukkue M30-sarjaan, 4×1500 metrin matkalle. Joukkueessa juoksivat järjestyksessä Jani Hevonoja, Timo Lähteenmäki, Aki Panula ja Juha Nyyssönen. Samassa lähdössä juoksivat myös M35, M40 ja M65-sarjojen osallistujat.

Lähdössä Hevonoja aloitti hyvällä vauhdilla repien porukkaa hajalle toisesta kierroksesta lähtien. Vaihtoon hän saapui ajassa 4.46. Timo Lähteenmäki jatkoi eron tekemistä perässä tuleviin joukkueisiin. Lähteenmäen epävirallinen osuusaika oli 4.41. Kolmantena juossut Aki Panula sai juosta melko rauhassa hyvän oman juoksun aikaan 4.50. Tässä vaiheessa ero seuraaviin oli jo yli 100 metriä. Juha Nyyssöselle jäi melko helppo tehtävä saattaa Kylmäkosken Veikot maaliin Suomen mestarina. Saavuttaakseen voittajan perässä tulevien olisi pitänyt juosta alle neljän minuutin tonnivitonen, mitä Suomessa ei ihan joka päivä nähdä. Juha Nyyssösen osuusaika oli epävirallisen ajanoton perusteella 4.22. Loppuaika joukkueella oli 18.39.85. Joukkueen jäsenet olivat Suomen mestaruuteen erittäin tyytyväisiä.