Peli-Veikkojen Junnupäivä esittelee pelaajapolkua

Viialan Peli-Veikot järjestää lauantaina 14.6. jalkapallon Junnupäivän Haihunkosken hyvänurmisella urheilukentällä. Kello 11 alkavassa tapahtumassa voi kokeilla esimerkiksi erilaisia taitoratoja ja mitata potkunsa nopeuden pallotutkassa. Futiskirppiksellä voi myydä nappiksia ja muita varusteita, ja kioskista saa monenlaista makoisaa makkarasta vohveleihin.

Kello 13 alkaa päivän kohokohta, D12-junioreiden ottelu FC Haka juniorit–Pallo-Iirot. Ottelussa nähtävistä pelaajista monet ovat Peli-Veikkojen kasvatteja, jotka siirtyivät täksi kaudeksi Valkeakosken Hakan junioreihin. Seurat tekivät muutama vuosi sitten yhteistyösopimuksen, jolla varmistettiin se, että myös 11 vuotta täytettyään Peli-Veikkojen junioreilla on joukkue, jossa he pääsevät pelaamaan. Viialan omassa seurassa vanhempien ikäluokkien joukkueita ei aina saatu kasaan.

Hakan D12-junnuissa pelaa myös useampi Toijalan Pallon kasvatti.

– Peli-Veikot on profiloitunut nuoremman polven kasvattajaseuraksi, ja sitä esitellään Junnupäivänä pelaajille ja heidän vanhemmilleen. Tämä on ainoa mahdollisuus, jolla varmistetaan se, että juniorit pääsevät pelaamaan ja pysytään muun Suomen tason mukana, kertoo nykyään Haka junioreissa valmentava Tommi Hytönen.

Hytösen mukaan joukkueista ja harjoituksista saadaan sitä monipuolisempia, mitä suurempi määrä junnuja innostuu jalkapallosta. Jos pelaajia on juuri ja juuri kentälle riittävä määrä, heitä ei saada jaettua kilpailuintoisten ja vähempiin harjoituksiin tyytyväisten porukoihin.

Ensi lauantain Junnupäivä on myös askel sellaisen tapahtumakulttuurin suuntaan, jota Tommi Hytönen ja Viialan Peli-Veikkojen juniorivastaava Veli-Matti Heinonen kaipaavat jalkapalloon. Tunnelma kentällä on ihan erilainen, kun pelaajat ja heidän taustansa esitellään kuulutuksilla pelin alussa. Näin tehdään Haka juniorien ja Pallo-Iirojen pelissä.

Junnupäivästä on tarkoitus tehdä jokavuotinen tapahtuma, sillä se antaa myös kaikille Peli-Veikkojen junioreille mahdollisuuden nähdä toisiaan kesken kilpailukauden.