Valkolakit jaettiin ensi kertaa saman katon alla

Rehtori Tuovi Ronkainen oli tyytyväinen lakin saaneeseen ryhmään.

Rehtori Tuovi Ronkainen oli tyytyväinen lakin saaneeseen ryhmään.

Tuore ylioppilas Samuli Halme oli tyytyväinen tuloksiinsa.

Tuore ylioppilas Samuli Halme oli tyytyväinen tuloksiinsa.

Akaan lukiossa jaettiin ensimmäistä kertaa valkolakit saman katon alla kaikille koulun uusille ylioppilaille. Päättynyt lukuvuosi oli Akaan lukion ensimmäinen samassa rakennuksessa, kun Viialan ja Toijalan toimipisteet yhdistettiin viime vuonna. Aiemmin Akaan lukiossa uusia ylioppilaita juhlittiin kahdessa eri toimipisteessä, kun Toijalassa ja Viialassa järjestettiin omat juhlansa. Lakin sai lauantaina päähänsä yhteensä 49 opiskelijaa Akaassa.

– Mielestäni tämä oli nyt juhlavampi ja tietenkin selvästi yhdistävämpi tilaisuus kuin aiemmin, kehui Akaan lukion rehtori Tuovi Ronkainen tilaisuuden päätyttyä.

Viialassa opintonsa aloittaneen tuoreen ylioppilaan Samuli Halmeen mielestä Toijalaan siirtyminen sekä yhteinen juhla oli järkevä ratkaisu.

– Yhden toimipisteen malli on loppujen lopuksi parempi ratkaisu. Siinä oli turhaa säätämistä, kun oli kaksi toimipistettä. Fiksumpaa sekin on, että saman koulun oppilaat juhlivat saman katon alla, Halme totesi valkolakki päässä.

Yhteishenki kohdillaan ristiriidoista huolimatta

Ensimmäinen vuosi samassa rakennuksessa sujui pienten pomppujen merkeissä.

– Meillä oli syksyllä ristiriitoja, kun opiskelijat olisivat halunneet tietyt opettajat tiettyihin aineisiin. Se olisi ollut mahdotonta järjestää, Ronkainen harmittelee.

Yhteinen sävel Viialassa ja Toijalassa opiskelleiden välillä löytyi kuitenkin nopeasti. Yhteishenki oli erittäin hyvä ja ryhmä tiivis koko lukuvuoden ajan. Myös penkkarit ja vanhojen tanssit pidettiin yhteisvoimin.

– Senkin takia oli luonnollista viettää tämä tilaisuus yhdessä, onhan meillä ollut yhteisiä tapahtumia jo useita, Halme pohtii.

Kirjoittajissa kahden kerroksen väkeä

Uusien ylioppilaiden ryhmä on tulosten valossa kahtia jakautunut. Joukossa oli paljon erinomaisia tuloksia saaneita, mutta mukaan mahtui paljon myös heikompia suorituksia. Kun opiskelijat hakivat kouluun, oli vuosi, jolloin moni olisi jäänyt ilman opiskelupaikkaa.

– Porukassa oli paljon niitä, jotka otin paljon alle keskiarvon sisään. Parempihan se on opiskella kuin olla tyhjän päällä. Suurin osa pääsi nyt ylioppilaiksi, Ronkainen toteaa.

Kahtia jakautuivat myös Akaan lukion tulokset lukiovertailuissa. Pelkästään ylioppilaskirjoitusten tuloksia vertaillessa Akaan sijoitus oli listalla vasta 335. reilun 400 lukion listalla. Kuitenkin STT:n lukiovertailussa, jossa otetaan huomioon myös peruskoulun päättötodistukset, Akaan lukion sijoitus oli loistava 96:s.

Akaan lukion tulevaisuuden Ronkainen näkee valoisana ja vakaana.

– Hyvältä näyttää. Koulu säilyy varmasti yksikkönä tulevaisuudessakin, siitä ei ole epäilystä.

Viialassa lukionsa aloittanut ryhmä juhli valkolakin saantia Toijalassa.

Viialassa lukionsa aloittanut ryhmä juhli valkolakin saantia Toijalassa.

 Sami Koljonen 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?