Akaa Liikkuu ja lehtikeihäs lentää sunnuntaina 15.6.

Vuoden 2013 kisoissa lapset ylsivät hienoihin suorituksiin, ja niin varmasti myös tulevissa kisoissa. Kuva Jarno Renko

Toijalan urheilukentällä järjestetään sunnuntaina 15. kesäkuuta jälleen Akaa Liikkuu -yleisurheilukisat sekä huumorimielinen Akaan lehtikeihäänheiton mestaruuskilpailu. Lähes kymmenen vuoden ajan järjestetty tapahtuma on saanut vuosittain lapsiperheet hyvin liikkeelle viettämään kesäistä iltapäivää yleisurheilun merkeissä.

Kisoihin pääsevät jälleen osallistumaan myös perheen naperoikäiset, sillä sarjat alkavat alle 3-vuotiaista. Heillä lajina on 40 metrin pikapyrähdys. 5-vuotiaiden sarjassa lajeina ovat 40 metriä ja pallonheitto.

Järjestäjät, paikallislehti Akaan Seutu ja Toijalan Vauhti toivottavat tervetulleeksi tapahtumaan paitsi akaalaiset myös muiden paikkakuntien ihmiset kesäasukkaita myöten.

Yleisurheilukisojen sarjat ja lajit ovat seuraavat: P15 100m, 300m, seiväs, pituus, P13 60m, korkeus, keihäs, 1000m, T15 100m, 300m, korkeus, kuula, T13 60m, pituus, korkeus, 1000m, T/P 11: 60m, kuula, pituus, 1000m, T/P 9: 40m, pituus, 1000m, T/P 7: 40m, pituus, T/P 5: 40m, pallonheitto, T/P 3: 40m.

Yleisurheilukisat pyörähtävät käyntiin kello 12 ja lehtikeihäs kello 14.15.

Kisojen palkinnot lahjoittaa paikallislehti Akaan Seutu. Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta. Lisäksi kaikki 5- ja 3-vuotiaiden sarjoissa kilpailevat saavat osallistumispalkinnon, ja osallistuminen on heille ilmaista. Isommilla osallistumismaksu on 5 euroa/laji, jos ilmoittautuu ennakkoon 13. kesäkuuta mennessä. Paikan päällä ilmoittautuessa osallistumismaksu on 10 euroa/laji.

Kilpailuista on lisätietojaToijalan Vauhdin kotisivuilla osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/. Seuraa myös ilmoituksia Akaan Seudussa.

Lehtikeihäät liitoon

Lehtikeihäässä heittovälineenä on entiseen tapaan paikallislehdestä itse paikan päällä pyöritelty keihäs. Kisa käydään sarjoissa miehet/naiset, mutta osallistujien iällä ei ole väliä – kisaan voi osallistua vaikka perheittäin. Osallistumisesta ei peritä maksua. Molemmissa sarjoissa Akaan Seutu palkitsee kolme parasta heittäjää. Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu heittopaikalla puoli tuntia ennen kilpailun alkua. Aikaisempien vuosien tulostasoa voi käydä tutkimassa Vauhdin kotisivuilla.

Kisoihin voi ilmoittautua ennakkoon Vauhdin kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Yleisurheilulisenssin omistavat ilmoittautuvat sähköisen kilpailukalenterin kautta osoitteessa www.kilpailukalenteri.fi. Tiedustelut: Tuulikki Moisio, puh. 040 821 0346. Kilpailuissa toimii Vauhdin naisjaoston kisakioski.

Tuulikki Moisio

Vuoden 2013 kisoissa lapset ylsivät hienoihin suorituksiin, ja niin varmasti myös tulevissa kisoissa. Kuva Jarno Renko.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?