Akaan kirjaston lehtienlukupiste avautui Kylmäkoskella Milli’s Cafen tiloissa viime viikolla. Tokmannin naapurissa sijaitsevan kahvilan takaosassa on luettavissa 16 eri lehteä.

Lehtienlukupisteen lisäksi kahvilan tiloista löytyy palautuslaatikko Akaan kirjaston kirjoille, mutta ainakaan toistaiseksi laatikkoon ei ole tullut yhtään palautuksia.

– Tuohon televisionurkkaukseen on tulossa myös lehtilukupisteen asiakkaiden käyttöön tietokone ja tulostin, Milli’s Cafen yrittäjä Mervi Pasu kertoo.

Milli’s Cafen lehtienlukupiste avautui

SONY DSCAkaan kirjaston lehtienlukupiste avautui Kylmäkoskella Milli’s Cafen tiloissa viime viikolla. Tokmannin naapurissa sijaitsevan kahvilan takaosassa on luettavissa 16 eri lehteä. Päivälehdistä hyllystä löytyvät Aamulehti, Helsingin Sanomat ja Maaseudun Tulevaisuus, jonka tilauksen on maksanut MTK Kylmäkoski. Yhdistyksen puheenjohtaja Jani Salon mukaan lehtitilauksella on haluttu pitää maaseudun mainetta yllä.

– Olemme aikaisemmin tilanneet Maaseudun Tulevaisuutta Kylmäkosken Nesteelle ja Kylmäkosken kirjastoon, ja kirjaston lakkauttamisen jälkeen halusimme, että lehti on luettavissa myös Milli’s cafessa, Salo perustelee.

Päivälehtien lisäksi luettavissa on paikallislehdet Akaan Seutu ja Urjalan Sanomat sekä koko joukko eri puolueiden äänenkannattajia.  Aikakauslehdistä hyllystä löytyvät muun muassa Suomen Kuvalehti, Tiede-lehti, Tekniikan Maailma ja Kodin Kuvalehti. Harrastelehtiä edustavat esimerkiksi Metsästys ja Kalastus, Suuri Käsityö-lehti, MB ja Lemmikki. Lapsille ja nuorille hyllyssä on tarjolla Koululainen, Hevoshullu ja Demi.

Lehtienlukupisteen lisäksi kahvilan tiloista löytyy palautuslaatikko Akaan kirjaston kirjoille, mutta ainakaan toistaiseksi laatikkoon ei ole tullut yhtään palautuksia.

– Tuohon televisionurkkaukseen on tulossa myös lehtilukupisteen asiakkaiden käyttöön tietokone ja tulostin, Milli’s Cafen yrittäjä Mervi Pasu kertoo.

Pasu odottaa lehtienlukupisteeseen nettipäätteen lisäksi vielä kylttiä, joka osoittaisi, että kyseessä on Akaan kirjaston tarjoama lukupiste. Yrittäjä kaipaa pisteeseen myös Akaan esitteitä ja karttoja. Lukupisteen hoitaminen ja siistinä pitäminen sen sijaan on yrittäjän vastuulla Akaan kaupungin kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti.

Lukemista 20 sentillä

Vappuaattona sulkeutuneen Kylmäkosken kirjaston tyhjentäminen jatkuu vielä tämän kuun ajan. Kaikkiaan kirjastossa oli kirjastonjohtaja Tarja Korhosen mukaan 30 000 nidettä, joista osa on siirretty Akaan kaupunginkirjastoon ja Vilkkuun.

– Kuvakirjoja on lahjoitettu Kirkonkylän ja Sontulan kouluille, päiväkoteihin ja esikouluihin, Korhonen kertoo.

Osa kirjoista on päätynyt tai tulee päätymään paperinkeräykseen. Romaaneja, kuva- ja tietokirjoja on saanut myös ostaa 20 sentillä, ja jotkut asiakkaat ovat löytäneet kirjakasoista ja hyllyiltä myös arvokkaita niteitä.

– Viime viikkojen parhaimpina myyntipäivinä olemme myyneet 1000–1400 kirjaa päivässä. Tietysti toivomme, että kirjat menevät ihmisten omaksi iloksi, kirjastovirkailija Virpi Isotalo sanoo.

Kylmäkosken kirjaston poistokirjojen viimeinen myyntipäivä on tänään keskiviikkona 28.5. kello 13–16.

Reetta Toivettula

23lehtienlukupiste2

Kylmäkosken kirjaston tyhjennysurakka on täydessä vauhdissa. Kuva: Reetta Toivettula

Kylmäkosken Yrittäjien puheenjohtaja Vesa Peltola poikkesi Milli's Cafessa viime viikon torstaina kahvilla ja lukemassa Akaan Seutua. Peltola kertoo poikkeavansa kahvilassa yleensä muutaman kerran kuukaudessa.

Kylmäkosken Yrittäjien puheenjohtaja Vesa Peltola poikkesi Milli’s Cafessa viime viikon torstaina kahvilla ja lukemassa Akaan Seutua. Peltola kertoo piipahtavansa kahvilassa yleensä muutaman kerran kuukaudessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?