Akaan työttömyysaste hivenen muuta seutukuntaa alhaisempi

Akaassa oli huhtikuun lopulla avoinna 56 työpaikkaa.

Akaassa oli huhtikuun lopulla avoinna 56 työpaikkaa.

Akaassa oli huhtikuun lopulla 1037 työtöntä työnhakijaa, mikä on 12,7 prosenttia Akaan työvoimasta. Miesten osuus työttömistä oli 57 prosenttia. Alle 21-vuotiaista työtä vailla oli 21, alle 25-vuotiaista 139 ja yli 50-vuotiaista 395. Akaalaisista yli vuoden työttömänä oli 323 ihmistä.  Akaassa oli huhtikuun lopulla avoinna 56 työpaikkaa ja koko Etelä-Pirkanmaan seutukunnalla 184.

Urjalan työttömyysaste oli huhtikuun lopussa 13,7, Valkeakosken 13,2 ja koko seutukunnan 13,1. Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,5 prosenttia ja koko maassa keskimäärin 11,7 prosenttia.

Koko Pirkanmaan alueella työttömien työnhakijoiden määrä oli laskenut vuoden ensimmäisellä kolmanneksella merkittävästi, vaikka työttömien määrä on silti lähivuosiin verrattuna huipussaan. Huhtikuun lopussa Pirkanmaan TE-toimistossa oli 32 599 työtöntä työnhakijaa lomautetut työnhakijat mukaan lukien. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä nousi lähes 3 200:lla. Lomautettuna oli 2 967 henkilöä eli yli 40 prosenttia enemmän vuoden takaiseen lukuun verrattuna.

Työttömiä työnhakijoita oli vuoden 2014 huhtikuussa 10,8 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2013. Vuoden 2014 maaliskuusta työttömien työnhakijoiden määrä oli laskenut lähes 900 henkilöllä. Vuoden ensimmäisellä kolmanneksella oli työttömiä työnhakijoita kuitenkin vielä lähes 13 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2013.

Työllisyystilanne oli Pirkanmaalla huhtikuun 2014 lopussa koko maata heikompi. Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli edelleen kasvusuunnassa vuositasolla verrattuna, muutos oli 10,8 prosenttia. Suhteellinen osuus on korkeammalla tasolla kuin koko maassa keskimäärin, jossa nousua oli 10,0 prosenttia. ELY-keskuksittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä nousi kaikissa ELY-keskuksissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?