Akaaseen kolme maastomestaruutta

Kerttu Niinimäki karisti varjon kannoiltaan

Valkeakosken Hakan Aino Vuorinen seurasi Viialan Valtin Kerttu Niinimäkeä kuin varjo. Niinimäen rullaavampi askel viimeisessä alamäessä ratkaisi voiton.

Hämeen piirin 9–15-vuotiaiden maastomestaruuskilpailut juostiin lauantaina Kangasalla Kyötikkälän urheilukentän maastoissa. Helteinen sää teki raskaan maaston entistäkin vaativammaksi. Akaalaiset urheilijat nappasivat kolme mestaruutta.

Viialan Valtin Kerttu Niinimäki juoksi viime vuonna piirin maastomestariksi Tammelassa ja lähti nytkin päättäväisesti kahden kilometrin taipaleelle. Kerttu otti heti lähdössä T12-sarjan kärkipaikan. Peräänsä hän sai Valkeakosken Hakan Aino Vuorisen, joka seurasi Niinimäkeä kuin varjo aina viimeiseen alamäkeen asti.  Siinä Niinimäen askel rullasi paremmin ja Vuorinen jäi ratkaisevat viisi metriä. Niinimäki uusi mestaruutensa, Vuorinen nousi viimevuotiselta nelossijalta hopealle. Pronssin vei Tampereen Pyrinnön Mila Manninen.

Valttilaisista kymmenen parhaan joukkoon juoksivat myös Juho Veikkolainen P12-sarjassa ja Pinja Lehtinen T13-sarjassa. Molemmat olivat sarjoissaan kymmenensiä.

Yhdeksänvuotiaat tytöt ja pojat rynnistivät suurella joukolla kilometrin reitille: tyttöjä säntäsi matkaan peräti 51 ja poikia 43. Elice Helenius oli tyttöjen sarjassa 14. ja Tuulia Laukkanen 24. Joona Lehtinen juoksi poikien sarjassa 15:nneksi. T11-sarjassa Neea Lehtinen oli 19.

Piirinmestaruuskilpailut jatkuvat sisulisäotteluilla, joista T/P 12–13-vuotiaiden kilpailut otellaan keskiviikkona 11.6. Viialan urheilukentällä.

Teksti ja kuva: Aija Mansikka

Sini Tirri ja Anniina Mahkonen juoksivat myös mestareiksi

Viialan Valtin KerttuNiinimäen T12-sarjan voiton lisäksi Toijalan Vauhdin SiniTirri juoksi T13-sarjan mestariksi ja T14-sarjassa AnniinaMahkonen jatkoi akaalaisten tyttöjen voittokulkua juosten T14-sarjan mestariksi.

Myös kaksi pronssimitalia oli lähellä tulla Akaaseen.  T11-sarjan Aliisa Keskinen nousi tutulla loppukirillään neljänneksi häviten pronssin muutamalla metrillä ja P14-sarjan Joni Uolamo juoksi tasaisen varmasti jääden 7 sekuntia pronssista.  Kymmenen parhaan joukkoon eli sisulisäpisteille juoksi ennakkoluulottomalla juoksullaan T09-sarjan ensikertalainen Sofia Kraft.  Aliisa, Sofia ja Joni edustavat Toijalan Vauhtia.