Rahakilpailuilla haetaan seuralle näkyvyyttä

Frisbeegolf houkuttelee Savikoskelle kesän aikana satoja pelaajia

KylVen frisbeejaoston puheenjohtaja Harri Pouru ehtii talkoitaan harjoitella myös omaa heittotarkkuuttaan.

KylVen frisbeejaoston puheenjohtaja Harri Pouru ehtii talkoitaan harjoitella myös omaa heittotarkkuuttaan.

Kylmäkoski DiscGolfPark Kylmäkosken Veikkojen majan ympäristössä Savikoskella saa kesän ja syksyn aikana isännöidä frisbeeliiton kolmea virallista, kansallisen tason huippukilpailua. Kesä- ja elokuussa heittotarkkuuttaan mittaavat ammattilaiset,  ja 4.-5. lokakuuta Suomen mestaruudesta pääsevät kilpailemaan myös amatöörit. Amatöörikilpailujen järjestämislupa myönnettiin puoliksi Tampereen Frisbeeseuralle ja Woodpeckers Disc Golfille, joten turnaus käydään puoliksi Tampereen Julkujärvellä ja puoliksi Savikoskella.

Myös sunnuntaina 15. kesäkuuta pelattava Double or Nothing kilpaillaan kahden pitäjän alueella.

– Yksi kierros pelataan Urjalan Lamminharjun radalla ja toinen Kylmäkoskella. Pelaajat jaetaan kahteen ryhmään, jotka sitten vuorollaan vaihtavat ratoja, WoodpeckersDiscGolfin jäsen ja kisapäällikkö Jarmo Rantanen kertoo.

Kylmäkosken Veikkojen frisbeegolfjaoston puheenjohtaja Harri Pourun mukaan kesäkuisiin kisoihin odotetaan yli 140 pelaajaa. Kesäkauden kovin kilpailu, 30.–31. elokuuta pelattava HunajaOpen tuo sekin Akaaseen lajin kansallisen tason huippupelaajia.

– HunajaOpeniin tulee yli 170 pelaajaa, ja se pelataan juuri sopivasti seuraavalla viikolla Oulussa järjestettävien SM-kilpailujen alla. Itse asiassa Suomen kovimmat nimet eivät ole kovin kaukana maailman kärjestäkään, turnauspäällikkö Jarmo Rantanen kertoo.

Vaikka pitkä rata on sekin jo Rantasen mukaan kiva houkutin, lupaa seura HunajaOpenin avoimen sarjan voittajalle 500 euron voittopotin. Rahapalkintoja riittää myös muille sijoituksille.

– Raha on kova motivaattori. Savikosken rata ei ole älyttömän vaikea, mutta se vaatii kuitenkin huolellisuutta. Lisäksi se tarjoaa pituutensa vuoksi tosi paljon mahdollisuuksia ihannetuloksen tekemiseen, lajin kymmenisen vuotta sitten löytänyt Rantanen kuvailee.

Vaikka Kangasalla asuva 31-vuotias Jarmo Rantanen onkin parantanut omaa peliään vuosi vuodelta, huolehtii hän Savikosken kilpailuissa turnauksen sujumisesta. Woodpeckers Disc Golfiin hän liittyi sekä lajin että hyvän porukan perässä. Hän tarjoutui Veikoille turnausjohtajaksi kolmen vuoden kilpailujärjestelykokemuksensa perusteella.

– Savikosken kesän kisat ovat sen verran isoja, että ammun itseäni jalkaan, jos yritän sekä hoitaa järjestelyjä että kilpailla mukana, Rantanen toteaa.

Akaan Hunajaviikon yhteydessä järjestettävän HunajaOpenin alla seura tarjoaa myös lajin yleisopastusta ja muuta ohjelmaa. Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy.

– Savikosken rata on siinäkin mielessä yleisöystävällinen, että heittoja koriin sisään tulee tosi paljon, Rantanen lupaa.

Talkoita, trimmausta ja roskien keräämistä

KylVen talkoolaiset ovat valmistautuneet kesän suurin kilpailuihin kunnostamalla ja kohentamalla Veikkojen majan pihaa ja ympäristöä. Piha-alueelle on saatu lisää parkkitilaa ja paikalle on tuota 800 tonnia uutta mursketta.

– Isompien kisojen aikana pysäköintitilaa löytyy myös Savikoskentien risteyksen läheltä, Harri Pouru opastaa.

Suurimmat talkoot ovat vielä edessä, eikä kesäviikonlopuiksi tarvitse keksiä erityisiä menoja.

– Rata on saanut tunnustusta siisteydestä ja ylläpidosta, ja vaikka ylläpito tehdään talkoilla kyllä se ihan työstä käy. Kun heiluu kahdeksan tuntia trimmerin kanssa pitkin metsiä tai kiertää jätesäkki selässä tuon kuuden kilometrin lenkin roskiksia tyhjentämässä, tietää tehneensä.

Vaikka viime keväänä 27-väyläiseksi laajentuneen radan käyttäjämäärät ilahduttavat, näkyy radan suosio Pourun mukaan myös ikävällä tavalla.

– Vaikka reitin varrella on paljon roskakoreja, löytyy maastosta ihan uskomaton määrä roskia pitsalaatikoista konjakkipulloihin, Pouru moittii ja poimii Veikkojen majan edustalta kourallisen karkkikääreitä.

Seurassa toivotaan siistin ympäristön ohjaavan myös radan käyttäjiä kiinnittämään huomiota roskaamiseen.

– Vaikka uusi seura on saanut arvostusta lajin piirissä, on kiva nähdä, että myös lapsiperheet ovat löytäneet tänne tiensä. Radasta on ollut iloa myös suunnistajille. Kävelijät ja lenkkeilijätkin mahtuvat tänne joukkoon, kunhan vain kulkevat väylien suuntaisesti, Harri Pouru toteaa.

Sunnuntaisten viikkokilpailujen lisäksi seura tarjoaa lajiopastusta myös yrityksille ja yhdistyksille. Tällä viikolla lajiin tutustuivat muun muassa Kirkonkylän koulun viides- ja kuudesluokkalaiset. Akaan lisäksi seura opastaa mahdollisuuksiensa mukaan  junioreita myös Urjalassa.

– Tyky-toiminnasta perimme pientä maksua, mutta lapsille ja nuorille tarjoamme opetusta ja opastusta ilmaiseksi, Pouru sanoo.

 

Harri Pouru kertoo seuran panostavan Suomen pisimmän frisbeegolfradan ympäristön viihtyvyyteen. Tämän kevään talkoisiin on kuulunut muun muassa majan pihan kunnostaminen, ojitukset sekä roskakatoksen rakentaminen.

Harri Pouru kertoo seuran panostavan Suomen pisimmän frisbeegolfradan ympäristön viihtyvyyteen. Tämän kevään talkoisiin on kuulunut muun muassa majan pihan kunnostaminen, ojitukset sekä roskakatoksen rakentaminen.

Harri Pouru aloitti frsibeegolfin neljä vuotta sitten. Talkoiden lisäksi kesä kuluu omaa tekniikkaa hioen. Kiekot lähteäv mukaan myös Ahvenmaalle suuntautuvalle  lomamatkalle.

Harri Pouru aloitti frisbeegolfin neljä vuotta sitten. Talkoiden lisäksi kesä kuluu omaa tekniikkaa hioen. Kiekot lähtevät mukaan myös Ahvenanmaan lomalle.

Kylmäkoski DiscGolfPark

Kylmäkoski DiscGolfPark on Kylmäkosken Veikkojen majalta lähtevä 27-väyläinen frisbeegolfrata, joka on kaikkien maksuttomassa käytössä. KylVen frisbeejaosto järjestää sunnuntaisin kaikille avoimia ja maksuttomia viikkokisoja. Kylmäkoski DiscGolfPark sijaitsee osoitteessa Savikoskentie 983. Seuran löytää myös Facebookista ja Twitteristä. Viime kesän avajaiskilpailuissa heitetty hole-in-one  on kerännyt YouTubessa myös huikean määrän kansainvälisiä katsojia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?