Roosa Huilla haaveilee sosiaalialan opinnoista

22Roosa Huilla 2
Roosa toivoo pääsevänsä opiskelemaan Tampereelle.

Tuleva ylioppilas Roosa Huilla haluaisi työskennellä lasten tai nuorten parissa. Riisikkalassa asuva neito hakee yliopistoon lukemaan sosiaalityötä, ja ammattikorkeakoulussa tähtäimessä on sosionomin opinnot.
– Kumpikin vaihtoehto käy minulle, mutta mieluisin opiskelukaupunki olisi Tampere. Välivuosikaan ei haittaisi, jos en nyt pääse hakemiini kouluihin, Roosa pohtii.
Hän ainakin kokeilisi mielellään työtä lastenkodissa tai kaupungin nuoriso-ohjaajana.
Lukioon meneminen perusasteen jälkeen ei ollut hänelle ensisijainen vaihtoehto. Parturi-kampaajan opinnot kiinnostivat myös, mutta alan työtilanne mietitytti.
Lukiossa hän valitsi valinnaisina opintoina musiikkikursseja. Roosa on laulanut seurakunnan kuorossa ja harrastanut tanssiakin. Hän oli oppilaskunnan puheenjohtaja vuoden verran ja piti kokemusta antoisana.
– Järjestimme erilaisia tapahtumia, ja pääsin osallistumaan esimerkiksi lukion johtoryhmän kokouksiin. Esittelimme myös lukiota yhdeksäsluokkalaisille.
Kursseista mieluisimpia olivat juuri musiikkitunnit.
Yläkoulussa matematiikka oli helppoa Roosalle, joten hänelle oli luontevaa valita lukiossa pitkä matematiikka. Siihen hän myös panosti kirjoituksissa eniten, ja sen arvosanasta hänellä on suurimmat odotukset.
Tällä hetkellä tyttö työskentelee Nesteellä Toijalassa ja Lempäälässä. Vapaa-aikana hän käy erilaisissa jumpissa ja kuntosalilla. Kulkeminen Riisikkalasta helpottui ajokortin myötä.

22Roosa Huilla 1