Tarpian Suunnan Antti-Jussi Oksa suunnisti mestariksi

 Antti-Jussi Oksa tulevaisuuden tarpialainen H14-sarjan voittaja..
Antti-Jussi Oksa on tulevaisuuden tarpialainen ja H14-sarjan voittaja. Kuvat: Timo Koskinen.

Helteinen toukokuun ilta, pilvipouta, edellisillan sateen puhdistama ilma ja Etelä-Kangasalan metsästysseuran idyllinen ampumarata ympäristöineen loivat mainiot puitteet suunnistuksen Hämeen aluemestaruuskisoille ja Oravapolkukisoille Kuohenmaalla. Kun vielä maasto oli parasta mahdollista suunnistukselle ja radat haastavia, ei ihme, että onnistuneen illan jälkeen paikalta poistuivat hyvillä mielin sekä kilpailijat että järjestäjät.

Pääsarjoissa odotetut voittajat

Miesten pääsarjan suosikkeihin kuuluneet Ikaalisten Nousevan Voiman Vesa Taanila, VeVen Jarkko Liuha ja Pyrinnön Jouni Mähönen ottivat kolme ensimmäistä sijaa.

Suomen mestaruudenkin voittanut ja Tiomilassa toiseksi suunnistanut diplomi-insinööri Vesa Taanila suoriutui alle kuuden minuutin kilometrivauhtia vaativalla radalla. Taanila sanoi suunnistuksensa olleen melko virheetön, kulkukelpoisuus maastossa kauttaaltaan erinomainen, ei mitään normaalia ”hämäläismaastoa”.  Kisa toimi erinomaisena esikisana SM-kisoja silmällä pitäen.  Jarkko Liuha ja Jouni Mähönen jäivät kolmen ja puolen minuutin päässä voittajasta.

Naisten pääsarjan vei odotetusti nuorten keskimatkan maailmanmestari mallia 2008, Venlojen viestin voittaja vuodelta 2010, Tiomilan voittaja 2011 ja Vuokatin MM-viestissä hopeaa ja sprintissä pronssia voittanut Venla Niemi. Venla, joka on yksi maailman tarkimpia suunnistajia sanoi tehneensä 16 rastin kisassa virheitä ehkä minuutin verran (3–4 sekuntia rastia kohden), vauhtia piti säädellä, haastetta oli ja kivaa. Toiseksi tullut Asikkalan Raikkaan SirkkaLiisa Lauronen jäi reilut kolme minuuttia ja kolmanneksi  suunnistanut KooVeen Liisa Anttila vajaat neljä minuuttia.

Nuorten sarjoista mainittakoon  pari lupausta. D16-sarjan voitto meni kolmannen polven suunnistajatytölle, TP:n Anni Haanpäälle. Isänsä Tuomo Haanpää on voittanut Walki-rasteja ja äidin vanhemmat ovat perustarpialaisia Toijalasta, Lindgrenit.

Pojissa H14-sarjan voittanut Tarpian Suunnan AnttiJussi Oksa Viialasta näyttää olevan voitokkaasti suunnistustaipaleella etenevä nuorimies.

Ratamestarit Timo Saarinen ja Timo Salonen saivat kiitosta paitsi kilpailijoilta, myös kilpailun valvojalta Tuomo Aholalta.

Tuskin koskaan on Etelä-Kangasalan metsästysseuran ampumarata-alue ollut niin tiuhaan kansoitettu kuin tiistaina oli, kun ihmisiä oli liikkeellä 500–600. Myös yhteistyö maanomistajien ja metsästysseuran kanssa sujui hienosti.

 

Tapio Pajuoja