Resort Style Living vetäytyi Hukari-hankkeesta

Hukarin kakkosalueella on noin 150 tonttia. Sopimusluonnoksen mukaan Resort Style Living Oy rakentaisi alueelle muun mussa uimarannan, rantasaunan ja pelikentän.

Hukarin kakkosalueella on noin 160 tonttia.

Resort Style Living Oy on vetäytynyt Hukarin kakkosalueen jatkokehittämisestä. Akaan kaupungin ja RSL neuvottelivat yhteistyöstä, jossa RLS olisi vastannut kaupungin tonttien markkinoinnista alueella sekä sen vapaa-ajan palveluista, kuten nettisivujen toteuttamisesta sekä palloilukentän, uimarannan, rantasaunan ja alueen sisääntuloporttien rakentamisesta. 

Kaupungin ja RSL:n yhteistyökuviota on käsitelty luottamuselimissä lähes vuoden päivät. Viimeksi kaupunginhallitus jätti sopimusluonnoksen pöydälle. Pohjaesityksenä käsittelylle oli, että kaupunginhallitus ei hyväksy sopimusta RSL:n kanssa.

Akaan kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen kertoo yrityksen vetäytyneen hankkeesta, koska päätöksentekoprosessi osoitti hankkeeseen liittyneen vastahakoisuutta.

– He tulivat siihen tulokseen, että koska suhtautuminen on ikään kuin vastahakoista ja ollaan epäileviä monien asioiden suhteen, heillä ei tällaisessa ilmapiirissä ole halua viedä hanketta enempää eteenpäin. Jos lähtökohtaisesti ilmapiiri olisi ollut myötämielisempi, olisi se ollut hyvä alusta lähteä rakentamaan hommaa, mutta nyt yritys päätyi siihen ratkaisuun, että tämä oli tältä osin tässä.

Kaavoituspäällikkö arvelee, että yrityksen päätökseen vaikuttivat myös yleinen maailmantilanne sekä haastavat ajat tonttimarkkinoilla.

Katujen rakennus Hukarin kakkosvaiheen alueelle alkaa syksyllä. Sarkkinen arvioi, että ensimmäiset parikymmentä tonttia ovat varattavissa alueelta vuodenvaihteen jälkeen. Hukarin kakkosvaiheen alueelle Viialaan on kaavoitettu kaikkiaan 157 omakotitonttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?