Armeijan jälkeen suunnitelmissa ovat tietotekniikan yliopisto-opinnot

Lauri Koskelan ällät syntyivät lukemalla ja kahvia juomalla

Valkolakkiaan ylioppilas Lauri Koskela aikoo juhlia suvun kesken kotonaan Sontulassa.

Valkolakkiaan ylioppilas Lauri Koskela aikoo juhlia suvun kesken kotonaan Sontulassa.

Lauri Koskela, 19, on yksi tämän kevään Akaan lukion uusista ylioppilaista. Nuori mies toteaa vaatimattomasti saavuttaneensa huipputuloksensa lukemalla ja kahvia juomalla. Viisi laudaturia ja yhden eximian kirjoittanut Lauri hajautti kirjoitusurakkansa syksylle ja keväälle, mutta silti kirjoitukset olivat kaikkiaan iso koitos.

– Kun aloitin lukion, koitin olla ottamatta paineita, mutta kirjoitukset olivat yhtä kuin stressi.

Parhaan arvosanan eli laudaturin Lauri kirjoitti äidinkielestä, matematiikasta, englannista, fysiikasta ja kemiasta. Toiseksi paras eli eximia tuli yhteiskuntaopista.

– Yhteiskuntaopissa oli tänä keväänä sellaiset kysymykset, että niihin vastaamisessa oli aika paljon kyse myös mielipiteistä.

Akaan lukion opetuksen laatua Koskela ei lähde arvioimaan, koska kokemusta toisenlaisesta ei ole. Opetuksen sijaan olennaista hyvien tuloksien saavuttamiseksi on hänen mielestään se, että jaksaa panostaa opiskeluun.

Akaan lukion Toijalan ja Viialan yksiköiden yhdistymisen yhdeksi Akaan lukioksi Koskela sen sijaan koki pelkästään positiivisena. Abiturienttien porukan Koskela toteaa päinvastoin entisestään tiivistyneen viimeisenä vuonna.

– Lukioiden yhdistyminen oli hyvä asia, kun opettajatkin vähän vaihtuivat ja muutos toi mukanaan jotain uutta. Ryhmäkokoihin tai oppilaiden välisiin suhteisiin se ei vaikuttanut millään tavalla. Oli vain kiva, kun kouluun tuli uusia opiskelijoita.

Kesätöitä ja kitaransoittoa

Vielä ennen ylioppilasjuhlapäivää Lauri Koskelalle selviää, pääseekö hän lukemaan ykkösvaihtoehtonsa mukaisesti tietotekniikkaan Tampereen Teknilliseen yliopistoon vai vieläkö pitää valmistautua pääsykokeisiin. Tammikuussa alkavan asepalveluksensa hän suorittaa Parolan Panssariprikaatissa, jossa toive olisi päästä viestimieheksi. Sen suurempia suunnitelmia tulevaisuuden varalle hän ei vielä kerro.

– Armeijassakin näkee sitten, mihin siellä sijoittuu ja miten se sujuu. Myös opinnot ovat niin monen vuoden urakka, ettei sen pidemmälle kannata suunnitella etukäteen.

Tämänhetkisenä toiveena on kuitenkin kesätyöpaikka, joka on vielä varmistumatta. Kesätyökokemusta ylioppilaalla on viime kesältä isän työpaikalta Elecsteriltä ja muutaman vuoden takaa ABC:ltä.  Monta kesää kului myös isosena Akaan seurakunnan rippileireillä.

Vapaa-ajasta suurimman osan nielaisee kitaran soittaminen sekä itsekseen että osana Cartwheels on a Pirate Plankwalk -bändiä, jonka viimeisin keikka pidettiin juuri Akaan nuorisovaltuuston järjestämässä ToukoFestissä Toijalan Kinossa.

SONY DSC

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?