Lukiolaiset opettelivat projektihallintaa, delegointia ja järjestelmällisyyttä

 

Haihunkoski äänestettiin Akaan parhaaksi paikaksi

Antti Hiltusen 20. tammikuuta ottama valokuva Haihunkoskesta äänestettiin Akaan parhaaksi paikaksi lauantaina Asuminen Akaassa -messuilla.

Antti Hiltusen 20. tammikuuta ottama valokuva Haihunkoskesta äänestettiin Akaan Paras Paikka -kuvakilpailun voittajaksi . Voittajan  valitsivat Asuminen Akaassa -messujen kävijät.

Akaan Paras Paikka -kuvakilpailussa voittoon ylsi Antti Hiltunen kuvallaan Viialan Haihunkoskesta. Hiltunen on ottanut kuvansa tammipakkasilla, ja kuvansa perusteluissa hän toteaa seuraavaa: ” Viialassa on yksi kohde, joka saa kaupunkilaiset ulos ja liikkeelle, oli sitten mikä vuoden- tai vuorokaudenaika tahansa. ”

Toiselle sijalle ylsi Pekka Siltalan kuva Heinälahdelta ja kolmanneksi riisikkalalaisen Jari Turusen aamu-usvainen otos Tarpianjoesta.

Voittajat julkistettiin lauantain Toijalan Yhteiskoululla järjestettyjen Asuminen Akaassa -messujen päätteeksi. Messukävijät saivat päivän aikana äänestää kuvista omaa suosikkiaan.

Valokuvakilpailu oli osa Akaan lukiolaisten yrittäjyyskurssia, jonka vetäjinä toimivat Markus Ahlberg, Jouni Parikka ja Tuomo Smått Akaan nuorkauppakamarista. Kurssilaiset halusivat kilpailullaan nostaa Akaan imagoa vastavetona tammikuussa julkitulleelle EPSI Ratingin kuntakyselylle.

Kaikkiaan kuvakilpailuun saapui 36 raatikelpoista kuvaa, joiden joukosta karsittiin pois muun muassa muutama valkeakoskelaisten lähettämä otos. Kurssilaisten nimeämä raati valitsi joukosta kuusi kuvaa, ja messuvieraat saivat messupäivän ajan äänestää omaa suosikkiaan. Kuvat olivat esillä myös Facebookissa.

Vastuuta ja chilikarkkeja

Valokuvakilpailuprojektin projektipäälliköksi äänestetty Niko Hormalainen totesi projektihallinnan opettaneen tasapuolisesti sekä vastuuta että delegointia.

– Projektipäälliköllä on paljon hommaa, joten tärkeää oli myös huolehtia siitä, etteivät kaikki asiat kaadu omaan niskaan, Hormalainen totesi messupäivän aluksi pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Myös kurssikaverit Krista Liesniemi ja Petra Vehmas totesivat yrittäjyyskurssin olleen opettavainen ja mielenkiintoinen. Yritysvierailuilta ovat päällimmäisenä jääneet mieleen sekä tarjoilut että tarjotut opit järjestelmällisyydestä ja asioiden hoitamisen tärkeydestä. Myös eri yritysmuodot ovat tulleet tutuiksi.

– En ehkä itse ole riittävän yrittäjähenkinen, sillä yrittäjä on usein käytännössä 24/7 töissä, Petra Vehmas arvelee.

Kurssilaiset ovat vierailleet akaalaisten yritysten lisäksi muun muassa akaalaislähtöisen Mikko Kuitusen johtamassa Vincit -ohjelmistoyrityksessä. Kuitusen firma valittiin tänä vuonna Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work 2014 -tutkimuksessa.

– Heidän karkkinsa olivat kyllä ihan järkyttävän tulisia, tytöt tyrmäävät.

 

Akaan lukion kakkosluokkalaiset Niko Hormalainen, Krista Liesniemi ja Petra Vehmas osallistuivat yrittäjyyskurssille. Yksi kurssin vetäjistä oli Markus Ahlberg Akaan Nuorkauppakamarista.

Akaan lukion kakkosluokkalaiset Niko Hormalainen (vas.), Krista Liesniemi ja Petra Vehmas osallistuivat yrittäjyyskurssille. Yksi kurssin vetäjistä oli Markus Ahlberg Akaan Nuorkauppakamarista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?