Akaan yläkoulujen taloustietäjät palkittiin

Peruskoulun 9. luokkien oppilaille tarkoitettuun Taloustietokilpailuun osallistui tänä vuonna 488 koulua ja noin 34 500 oppilasta. Koulujen kolme parasta palkittiin kunniakirjalla sekä erillispalkinnoilla. Lisäksi koulun paras palkittiin lahjashekillä. Toijalan yhteiskoulun parhaan kunniakirjan sai Hiski Pilvinen, toiseksi parhaan Ossi Kankainen ja kolmanneksi parhaan Reetta Toivettula. Hirvialhon koulun parhaat palkitut olivat Roni Molin, Aleksi Vilppula ja Milla Heinonen.

 

Taloustietokilpailu järjestettiin nyt jo 49. kerran. Kilpailun järjestävät Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja Nordea Pankki Suomi Oyj.

 

Taloustietokilpailun tarkoituksena on lisätä nuorten kiinnostusta taloudellisia ja yhteiskunnallisia asioita kohtaan. Kilpailukysymykset pohjautuvat peruskoulun yhteiskuntaopin oppimäärään ja ajankohtaisiin talousasioihin. Alkukilpailussa oppilaat vastasivat kysymyksiin, jotka koskivat muun muassa naisten ja miesten palkkatason eroja, verotusta, sijoittamista sekä euroa käyttäviä maita. Kilpailun esseetehtävä koski tänä keväänä yhteisöveron keventämistä.