Pieni ele on suuri apu

Vaalikeräysvastaava Seija Salon mukaan äänestäjien antamien lahjoitusten suuruus vaihtelee vaaleittain. Kolikoiden lisäksi keräyslippaaseen on pudotettu myös viidenkymmenen euron seteleitä. Akaan Seudun Diabetesyhdistyksen Hannu Alanko on keräämässä Viialan kirjastolla. Yhdistyksestä kerääjät saatiin helposti kokoon.

Vaalikeräysvastaava Seija Salon mukaan äänestäjien antamien lahjoitusten suuruus vaihtelee vaaleittain. Kolikoiden lisäksi keräyslippaaseen on pudotettu myös viidenkymmenen euron seteleitä. Akaan Seudun Diabetesyhdistyksen Hannu Alanko on keräämässä Viialan kirjastolla. Yhdistyksestä kerääjät löytyivät helposti.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys alkaa tänään keskiviikkona. Äänensä lisäksi vaalipaikoilla voi antaa avustuksen Pieni ele -vaalikeräykseen, jonka varat menevät kotimaan vammais- ja terveystyölle.

Akaassa keräyksen toteuttavat Akaan Reumayhdistys, Akaan Seudun Diabetesyhdistys, Akaan Seudun Kuulo, Akaan Seudun Invalidit, Toijalan Seudun Sotainvalidit, Pirkanmaan MS-yhdistys, Etelä-Pirkanmaan Hengitysyhdistys, Tampereen Seudun Näkövammaiset Toijalan kerho sekä Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki. Puolet Akaan keräystuotosta palautuu paikallisille yhdeksälle yhdistykselle. Toisen puolen saavat yhdistysten kattojärjestöt.

Diabetesyhdistys aloittaa vertaistukitoiminnan

Akaan Seudun Diabetesyhdistys aikoo käyttää varat vertaistukitoimintaan.

– Yhdistys perustaa keskustelupiirin, jossa diabeetikot voivat keskustella positiivisista ja negatiivista asioista. Keskustelu on luottamuksellista. Toimintaa vetävät Paula Kuvaja ja Sirkka Kivistö, jotka ovat kouluttautuneet vertaistukitoimintaan, kertoo yhdistyksen hallituksen jäsen Hannu Alanko.

Suunnitelmien mukaan keskustelupiiri aloittaa Urjalassa, jatkossa sitä on tarkoitus laajentaa myös Akaaseen. Alanko arvioi ensimmäisen vuoden kulujen olevan noin tuhat euroa, joka kuluu tila-, kahvitus- ja mahdollisiin asiantuntijavierailuihin.

Akaassa ja Urjalassa toimivaan Akaan Seudun Diabetesyhdistykseen kuuluu 321 jäsentä.

Juhlat ja kuljetus kehitysvammaisille

Keräysyhdistyksistä Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry  järjestää  keräysvaroilla  yhdistyksen 30-vuotisjuhlan. Tapahtuma pidetään 6.9., ja juhlapaikaksi on kaavailtu Hotelli Waltikkaa Valkeakoskella. Ohjelmassa on virallisen osuuden lisäksi tanssia. Yhdistys järjestää kehitysvammaisille juhlaan kuljetuksen.

Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n akaalaisen puheenjohtajan Seija Salon mukaan yhdistyksen päätarkoitus on nimenomaan järjestää virkistystoimintaa kehitysvammaisille.

Noin 160 jäsenestä yli puolet on kehitysvammaisia, lisäksi siihen kuuluu omaisia ja kehitysvammaisten parissa työskenteleviä.  Yhdistys toimii Akaassa, Urjalassa, Vesilahdella, Lempäälässä ja Valkeakoskella.

Seija Salo toimii myös Pieni ele -keräyksen keräysvastaavana Akaassa. Erityinen ilonaihe hänelle on, että Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n keräysvuoroja Viialassa hoitavat kehitysvammaiset.

Hannu Alanko ja Seija Salo muistuttavat, että vaalikeräysvaroilla on iso merkitys yhdistysten arjen toiminnassa. Samalla kun julkiset avustukset ovat yhä tiukemmassa, keräysvarojen turvin yhdistykset pystyvät järjestämään jäsenilleen mielekästä toimintaa.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys jatkuu 20.5. asti. Akaan ennakkoäänestyspaikat ovat Nuorten toimintakeskus Toijalassa, Viialan kirjasto Viialassa ja Tarpiakoti Kylmäkoskella. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 25.5.

 

20pienielekeräys2

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?