Balettikoulu Petite Ballerina antaa eväät luovuuteen

LC Toijala Arvo Ylpön Eeva Tujunen ja Pirkko-Liisa Parikka luovuttivat 300 euron stipendilahjoituksen Balettikoulu Petite Ballerinan johtajalle Mirjam Airio-Murolalle.

LC Toijala Arvo Ylpön Eeva Tujunen ja Pirkko-Liisa Parikka lahjoittivat 300 euroa Balettikoulu Petite Ballerinan johtajalle Mirjam Airio-Murolalle jaettavaksi edelleen stipendeinä.

Kun Mirjam Airio-Murolan perustama Akaan Balettikoulu Petite Ballerina 20 vuotta sitten aloitti, oli oppilaita viisi. Nyt tunneilla käy noin 140 tanssijaa, jotka tulevat Akaan ohella Urjalasta ja Valkeakoskelta. Suosituimpia ovat Showjazz ja Street/Hip Hop -ryhmät sekä pienten satubaletti. Nuorimmat tanssijat ovat kolmevuotiaita, ja aikuisbaletin harrastajia on ollut aina seitsemänkymppiseksi asti. Vauhdikkaimmista tansseista löytyy myös muutama poika. Mirjam Airio-Murolan ohella balettikoulussa on kolme opettajaa sekä harjoittelijaopettaja.

Akaan balettikoulu on toiminut myös ponnahduslautana ilmaisutaidon lukioon sekä Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Airio-Murolan mukaan koulun tärkeä tehtävä on opettaa tanssijoita luovuuteen.

– Meidän tavoitteemme on, että kaikki saavat täältä tekniset perustaidot. Tanssin pitää ehdottomasti olla myös kivaa, ei tosikkomaista. Kun oppilas lähtee koulusta, hän osaa tanssia ja ilmaista itseään.

Balettikoulun tavoitteena on myös tanssin perusopetuksen aloittaminen Akaassa. Koulu noudattaa jo nyt epävirallisesti perusopetuksen opetussuunnitelmaa.

– Innokas tanssinharrastaja voisi opiskella oman kaupungin tanssikoulussa tanssin diplomin muiden opintojen ohella. Ei tarvitsisi sitä varten lähteä Tampereelle asti, Mirjam Airio-Murola perustelee.

Balettikoulun tilat sijaitsevat K-Supermarket Akaan alakerrassa, jossa koulu on toiminut vuokralla nelisen vuotta. Mirjam Airio-Murola on tyytyväinen, että omien tilojen ansiosta muut tapahtumat eivät aiheuta tanssijoille tuntiperuutuksia.

Balettikoulun vuoden huipennuksia ovat joulu- ja kevätnäytökset. Kevätnäytöksessä Monitoimihalilla nähtiin Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri.

 

 

Pappilan koululle 20 sählymailaa

Balettikoulun ohella kymmenenvuotias Lions Club Toijala Arvo Ylppö on muistanut lahjoituksin myös Nahkialan ja Rautalan päiväkoteja sekä Pappilan koulua. Nahkialan päiväkoti sai potkupyörän ja kypärän, Rautalan päiväkoti neljä pyöräilykypärää ja Pappilan koulu 20 sählymailaa.

Lahjoitukset naisklubi on toteuttanut Pentti Hietasen ja tämän perheen joulukonsertista kertyneellä tuotolla sekä tuotemyynnillä ja myyjäistuloilla. Presidentti PirkkoLiisa Parikka kertoo klubin haluavan tukea lapsia, nuoria ja perheitä ja kantaa näin oman kortensa kekoon nuorten syrjäytymisen estämiseksi.

 

Nahkialan päiväkodille lahjoitettua potkupyörää ja kypärää oli vastaanottamassa aluevastaava Mirva Ritari. Lahjoittajina presidentti Pirkko-Liisa Parikka ja sihteeri Pia Saartila.

Nahkialan päiväkodille lahjoitettua potkupyörää ja kypärää oli vastaanottamassa aluevastaava Mirva Ritari. Lahjoittajina presidentti Pirkko-Liisa Parikka ja sihteeri Pia Saartila.

Pappilan koululle lahjoitetut 20 sählymailaa vastaanotti rehtori Päivi Lana. lahjoittajina Pirkko-Liisa Parikka sekä lionit Merja Lehtonen ja Eeva Tujunen.

Pappilan koululle lahjoitetut 20 sählymailaa vastaanotti rehtori Päivi Lana (oik.).  Lahjoittajina Pirkko-Liisa Parikka sekä lionit Merja Lehtonen (vas.) ja Eeva Tujunen.

Rautalan päiväkodille klubi lahjoitti neljä pyöräilykypärää. Lahjoittajina presidentti Pirkko-Liisa Parikka ja lion Merja Lehtonen.

Rautalan päiväkodille klubi lahjoitti neljä pyöräilykypärää. Lahjoittajina presidentti Pirkko-Liisa Parikka (vas.) ja lion Merja Lehtonen. Lahjoituksen vastaanotti Jaana Jokinen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?