Toijalan Pallolla hurja näytös Saharassa

Jirka Järvi ja Sami Koivisto kamppailevat pallosta forssalaispelaajien kanssa, Tuomas Jokinen seuraa tilannetta taustalla. Kuva: Pentti Jussila.

Toijalan Pallon punapaitaisest Jirka Järvi (vas.) ja Sami Koivisto kamppailevat pallosta forssalaispelaajien kanssa, Tuomas Jokinen seuraa tilannetta taustalla. Kuva: Pentti Jussila.

Toijalan Pallo-49 kävi kahdesti pelaamassa jalkapalloa viime viikolla Valkeakosken Saharan tekonurmella. Nelosdivisioonan peleissä Valkeakosken Koskenpojat löi akaalaiset maanantaina 5.5. Lauantaina 10.5. ei Topa sen sijaan tuntenut sääliä vastustajaansa kohtaan. Forssan Jalkapalloklubi pyöri Topan jaloissa kuin lankakerä kissan käsittelyssä. Voittonumerot akaalaisille olivat peräti 8–1 (5–1).

Tämä oli Toijalan Pallon kotiottelu, joka siirrettiin pelattavaksi Saharaan, koska Akaan nurmikentät eivät olleet vielä pelikelpoiset. Katsojamäärä oli kourallinen, mutta maaleja vähäinen väki sai nähdä kyllikseen.

Vieraiden ainoa ja pelin johtomaali, tuli Topan alakerran harkitsemattomasta poikittaissyötöstä. Samu Kujala oli jälkitilanteesta, 11 minuutin kohdalla syntyneen maalin viimeistelijä. Pelin loppuaika oli täysin Topan hallinnassa. Topan nelikko, Tuomas Kallioinen, Jussi Nyström, JukkaPekka Jyrämö, Joonas Saariniemi, piti kukin vuorollaan vieraiden pelimiehet täysin kesyinä. Maalissa vähät työnsä puoliksi helposti hoitivat Jukka Saari ja Juho Laine.

Aika vaatimattomasti kauden aloittanut FJK oli esityksellään sarjaporrasta alempaa tasoa. Alakerta oli tuuliajolla kuin jolla ilman purjetta. Kunhan Topa kohtaa sarjan kärkipään joukkueita, nähdään joukkueen osaamistaso paremmin. Kyllähän esitystä voi nytkin pitää hyvinkin ryhdikkäänä. Mutta nollakerhossa majaileva ja 16 maalia kolmessa ottelussa omiin päästänyt forssalaisjoukkue ei toden totta ole mikään mittari. Sellainen voi sen sijaan olla tulevan torstain vastustaja Ilves 2, joka kohdataan Tampereen Kaukajärvellä. Peli alkaa kello 18.30.

TP-49 – FJK -ottelun maalit. 11. 0-1, Samu Kujala. 16. 1-1, Jussi Nyström. 18. 2-1, Tuomas Jokinen. 24. 3-1, Tuomas Kallioinen. 35. 4-1, Jukka-Pekka Jyrämö. 38. 5-1, T. Jokinen. 51. 6-1, Joonas Saariniemi. 66. 7-1, J. Saariniemi. 85. 8-1, J. Saariniemi.

Ottelun palkitut: T: J-P. Jyrämö. F: S. Kujala.

Raati: Aleksi Lapinleimu, Aate Jokinen. Raati antoi tähdet myös Topan parhaille. 3 J-P. Jyrämö. 2 J. Saariniemi. 1 T. Jokinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?