Aamukaste Sääksmäen seurakunnassa

Sääksmäen seurakunnassa kokoonnutaan ensimmäistä kertaa yhteisen kastemaljan äärelle sunnuntaina 25.5. kello 12 alkaen. Kastejuhlan nimi on Aamukaste ja se on avoin juhla, jonne vanhemmat voivat tuoda lapsensa kastettavaksi. Mukaan ovat tervetulleita myös muut kastettavan lapsen läheiset.

Seurakunnan tavoitteena on tarjota mutkaton ja mukava juhlahetki, joka toteutetaan täysin lapsen ja perheiden ehdoilla. Kasteet toimitetaan Valkeakosken seurakuntatalon toimitushuoneessa. Kasteen jälkeen on seurakuntasalissa tarjolla ristiäiskahvit kaikille juhlaan saapuneille. Kastetoimituksen aikana lauletaan tuttuja lastenvirsiä ja myös seurakuntasalin juhlassa kuullaan musiikkia.  Aamukasteelle on ilmoittautunut jo mukavasti perheitä, mutta päivään mahtuu vielä mukaan.

Alle 12-vuotiaan kastettavan huoltajista ainakin toisen on kuuluttava kirkkoon. Yli 12-vuotiaan kohdalla riittää huoltajien suostumus. Yli 15-vuotiaan on suoritettava rippikoulu ennen kastetoimitusta. Kastettavalla tulee olla vähintään kaksi kummia. Kummien on oltava konfirmoituja kirkon jäseniä. Jos kummin löytäminen tuottaa vaikeuksia, seurakunta voi auttaa kummin etsinnässä. Kastemekon voi tarvittaessa lainata seurakunnalta. Isompi lapsi voi käyttää omia juhlavaatteitaan. Jokainen kaste toimitetaan erikseen vanhempien, kummien ja muiden läheisten läsnä ollessa. Kastejuhlasta ei tule perheelle kustannuksia.

Aamukasteeseen voi ilmoittautua vielä 16.5. mennessä Sääksmäen seurakunnan kirkkoherra Markku Antolalle, puhelin 0400 546 444, sähköposti markku.antola@evl.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?