Lelukoiratkin palkittiin 5A-luokan koiranäyttelyssä

19matchshow1

5A-luokan Match show -tapahtumaan osallistui lähes 130 koiraa. Kuva: Outi Saarela.

Kevätaurinko helli lauantaina 26.4. pidettyä Match show -tapahtumaa, kun koiraharrastajat ja 126 koiraa valtasivat Toijalan ABC:n pihamaan. Tapahtuma oli jatkoa viime syksynä Arvo Ylpön koulun 5A- eli ViisAat-luokan järjestämälle vastaavalle tapahtumalle. Saman luokan oppilaat ja vanhemmat häärivät myös nyt tapahtuman takana yhdessä Some&More -liikkeen ja ABC:n kanssa. Tapahtuman järjestämisen mahdollistivat myös monet tapahtumaan mukaan lähteneet yhteistyökumppanit.

Lelukoira-sarjaan oli etukäteen ilmoittautunut 16 lasta, ja lapset saapuivatkin paikalle lelukoirat kainalossa. Tässä sarjassa jokainen oli voittaja ja hymy paistoi lasten kasvoilta, kun he jatkoivat tapahtuman seuraamista palkintokassit käsissään.

Tapahtuman BIS-1 -sijasta saapui kisaamaan 126 erirotuista, eri-ikäistä pientä ja isoa hännänheiluttajaa. Kilpailun alkukilpailut jakaantuivat kuuteen eri luokkaan koirien iän ja koon mukaan pennuista veteraaneihin.

Vaikka tapahtuma oli periaatteessa koirille suunnattu kilpailu, oli tapahtumaan saapunut kisailemaan myös kaksi minipossua omaan sarjaansa.

Lasten sarjoissa tuomareina toimivat Mimi ja Kuku, jotka myös esiintyivät tapahtumassa. Suuren urheilujuhlan tuntua oli ilmassa, kun esiintymislavalle kiipesivät myös Titan zumbaryhmä, napatanssija TeYasmin eli Terhi Saarinen sekä luokan oppilaiden oma bändi eli Palovaroitin. Bändi esitti kolme laulua, jotka kertoivat valkoisesta valheesta, nestemäisestä saippuasta ja piristyspuserosta.

Laulun sanojen mukaan paikalla olleet koiraharrastajat, yleisö sekä tapahtuman järjestäjät olivat pirteitä ja tunnelma oli hyvin positiivinen ja aurinkoinen. Iloinen oli myös kisan BIS-1 havannankoira Bobo omistajana Tanja Mäkipää. BIS-2 oli beagle xena omistajana Ville Laurell ja BIS-3 keskikokoinen villakoira Edi omistajana Hanna Pesonen.

Tapahtumalla kerättiin rahaa ViisAat-luokan luokkaretkirahastoon. Osa tuotosta lahjoitettiin myös hyväntekeväisyyteen, kohteena Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys.

Tapahtuman järjestäminen ja toteuttaminen sujui luokan oppilaiden ja vanhempien iloisella yhteishengellä ja yhteen hiileen puhaltaen.

 

Outi Saarela

19matchshow2

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?