Anna-Liisa Valtavaara luennoi kiltteydestä

Kirjailija ja teologi Anna-Liisa Valtavaara on kirjoittanut kirjoja kiltteydestä.
Kirjailija ja teologi Anna-Liisa Valtavaara on kirjoittanut kirjoja kiltteydestä.

Kirjailija ja teologi AnnaLiisa Valtavaara luennoi kiltteydestä Kristillisessä Naistenpäivässä lauantaina 17.5. kello 11–17 Viialan Sampolassa.

– Kiltteydellä on kahdet kasvot: vääränlainen ja liiallinen kiltteys kipeyttää ja uuvuttaa elämän, hyvä kiltteys luo hyvää sekä itselle että muille. Kumpaa omani on – ja miksi? Liian kiltit ovat kaikkeen suostuvia, uupumisvaarassa olevia suorittajia, toisten miellyttäjiä, itsensä unohtajia. Omien tarpeiden, tunteiden tai mielipiteiden ilmaiseminen on vaikeaa, samoin itsensä puolustaminen ja arvostaminen. Ei-sana on vaikea. Tuttuja tuntoja ovat riittämättömyys, kelpaamattomuus, syyllisyys ja pelko hylkäämisestä tai vaivaksi olemisesta. Monilta on hukassa oma aito persoonallisuus sekä kokemus rakastavasta Jumalasta ja armosta. Entä millaista on oikea kiltteys ja miten se eroaa väärästä? Valtavaara pohtii.

Valtavaara on kirjoittanut kirjat Kiltteydestä kipeät (Kirjapaja 2003), Ainako anteeksi? (Kirjapaja 2005), Oikein kiltit (Kirjapaja 2007) ja Huolena huolehtiminen (Kirjapaja, 2009).

Päivä aloitetaan brunssilla kello 11, ja luentojen ja musiikin lisäksi kuullaan myös muutamia pieniä puheenvuoroja teemaan liittyen. Tapahtuman järjestävät Akaan Vapaaseurakunta ja Viialan helluntaiseurakunta.