Tuomas Kallioinen jälleen kultamitalitorjuja

Tamperelainen Ilves FS otti jo viidennen peräkkäisen futsalin Suomen mestaruuden. Ja huomioitavaa näissä mestaruuksissa on se, että joukkueen luottomaalivahtina on palloja torjunut akaalainen 30-vuotias Tuomas Kallioinen.

Ilves FS:n maalivahti Tuomas Kallioinen valittiin  viime vuonna  Akaan  vuoden  urheilijaksi.
Ilves FS:n maalivahti Tuomas Kallioinen valittiin viime vuonna Akaan vuoden urheilijaksi.

Viisi mestaruutta on kova saldo, ja siihen täytyy lisätä vielä useat maajoukkuetehtävät. ”Tuoppi” ei aivan yksin torjuntavastuuta Ilveksessä kantanut, sillä kokenut Juha Ojanperä hoiti myös tonttinsa hienosti. Ilves lähti mestaruusjahtiin liigan runkosarjan kakkostilalta. Puolivälierissä Akaan ylpeys Kylmäkosken Veikot tarjosi miehen vastuksen. Materiaalin leveys sekä armoton rutiini veivät tupsukorvat kuitenkin jatkoon otteluvoitoin 2-0. Välierissä espoolainen Golden Futsal Team kaatui otteluvoitoin 3-0.

Loppuottelupariksi ei sitten kuitenkaan tullut runkosarjan voittanut Sievi Futsal. Todelliseen play-off-hurmokseen yltänyt Oulun Tervarit tiputti ennakkosuosikin pronssipeliin. Pronssin sentään Sievi nappasi 5-2-voitolla GFT:stä.

Finaalit olivat Ilveksen näytöstä. Voitot 2-0, 6-1 ja 5-2 kertovat, missä futsal-valtikka kiistattomasti sijaitsee. Veskarit Kallioinen, Ojanperä vuorottelivat finaalipelien torjuntatehtävissä maagisen loisteliaasti. Maalivahtikaksikko olikin manselaisten kivijalka, jonka varaan oli helppo rakentaa menestyvä joukkue. Jälleen kerran siis Ilves FS lähtee syyskesällä puolustamaan Suomen värejä seurajoukkueiden Eurooppa-cupissa.

Kesällä Tuomas Kallioinen pelaa jalkapalloa Toijalan Pallo -49:n nelosdivisioonan edustusjoukkueessa.

Menestystä Akaaseen tuli myös Tampereen piirin parhaiden futsal-pelaajien palkintotilaisuudessa. Futsalin parhaaksi poikapelaajaksi valittiin Kylmäkosken Veikkojen 17-vuotias Erkka Helminen. Helmistä kiiteltiin peliälyltään ja tekniikaltaan loistavaksi pelaajaksi, jolla ei tule kiire pienessäkään tilassa.