Kylmäkosken Veikkojen miehet hakivat tuntumaa äitienpäivän SM-maastoihin

 

Lauantaina 3.5. ratkaistiin Lempäälän Hakkarissa Lounaisen alueen aluemestaruus maastojuoksussa. Keli oli kolea ja juoksijat miettivät tarkasti oikeaa hiha- ja lahjepituutta vaatteisiinsa. Radat olivat samat kuin tulevissa äitienpäivän SM-maastoissa. Samalla kertaa Hakkarissa miteltiin myös Hämeen maastojuoksun piirinmestaruuksista. Kylmäkosken Veikkojen miesten ryhmästä paikalla olivat Timo Lähteenmäki, Risto Salmus ja Markus Välimäki. Ryhmän suoritukset antoivat aihetta kasata pientä odotusta tuleviin SM-maastoihin.

Koko kilpailun voitti kansallisesti erinomaisesti menestynyt Turun Tuomas Jokinen. Osallistujia miesten sarjassa oli 21, ja Välimäki oli porukan 11. Lähteenmäki ja Salmus säestivät Kylmäkosken hyvää panosta sijoillaan 17 ja 18. Välimäki joutui lopussa ahtaalle taistellessaan niukan kirivoiton Teivo Stayersin Teppo Syrjälästä. Välimäen kirikamppailu kannatti, sillä hän lunasti sillä piirinmestaruuspronssia. Lähteenmäki ja Salmus olivat hekin hyvillä piirin kilpailusijoilla 6 ja 7. Piirinmestaruus meni koko kilpailun 6:nnelle sijalle juosseelle Teivo Stayersin Jarno Maimoselle.

 

Vesa Vainio